KIF åkte på en rejäl smäll i Kalix

Matchen i Kalix började hemskt.

Och sedan blev det bara värre.

Till slut vann hemmalaget med hela 9-1 (4-0, 2-0, 3-1).

En riktigt jobbig förstaperiod bäddade för förlusten i Kalix. Hemmalaget vann den med 4-0. Ettan kom redan efter 13 sekunder.

Visserligen föregicks målet av en misstänkt offside och visserligen studsade pucken oturligt framför kassen innan den till slut gick in – men mardrömsstarten var ett faktum.

Poängmaskinen Johan Pettersson gled in från egen zon och sköt tvåan i det bortre krysset. Trean smälldes in från nära håll och fyran bombades in av Kirunabekantingen Sebastian Huczkowski (som spelar med nummer 26 precis som pappa Hans gjorde i Team Kiruna en gång i tiden).

Nåja

, det vackra 90-talet kändes långt borta när den första perioden skulle summeras. Visserligen skapade KIF en handfull riktigt heta chanser som borde har resulterat i mål. Kevin Loppatto, Sebastian Kauppila och Matias Mustonen fick sina chanser. Med tre minuter kvar av perioden var man nära att trycka in reduceringspucken och med sekunder kvar drog Kalixmålvakten Anton Hjalmarsson på sig rånarluvan (Kalixkommentatorns beskrivning) och gjorde en fantastisk överflyttning och räddning på en KIF-chans.

På tal om kommentatorn. Kalix levererar alltid i stor stil när det kommer till webbsändningarna. Den här gången dröjde det visserligen hela 18 minuter innan David Palmbo nämnde hur Hjalmar Eskos namn låter som en brasiliansk fotbollsstjärna om man säger det snabbt.

Ingen webbsändning från Kalix utan det samtalsämnet. Det är som det ska vara.

Palmbos språk, hockeykunnande och dialekt håller hög klass i dessa kommentatorssammanhang.

Det samma kan man tyvärr inte säga om Kiruna IF den här kvällen. Siffrorna stannade vid 9-1. KIF:s tröstmål gjordes inte ologiskt av Matias Mustonen.

Att både Simon Thyni och Nico Joki (två av KIF:s bästa spelare den här säsongen) saknades gjorde inte uppgiften lättare den här kvällen.

Därmed vann Kalix vad som för dem var en måstematch. Kiruna hade chansen att rycka i tabellen, men istället tajtade det till sig rejält. Rent av till ett getingbo.

Vi går mot en riktigt vinterrysare när de sista platserna till Allettan ska delas ut.