Väsby nollade Hanviken

Väsby Hockey tog sin fjortonde raka seger och höll dessutom nollan när Hanviken besegrades med 3-0. Väsby växlade upp under den andra perioden då laget gjorde två mål och i den sista perioden bevakade de handlingarna bra och fick även till ett sista mål efter en snabb spelvändning.

Som helhet gör vi en bra prestation idag. Första perioden är igen lite slarvig med puck, men strukturmässigt gör vi det bra från början. I andra får vi anfallsspelet bra ihop p g a att vi gör det enklare nerifrån och vänder spelet snabbare. Vi skapar längre anfall och får bra tryck på dom över hela banan. Tredje perioden är också bra och vi skulle ha kunnat göra ett par mål till, men 3-0 är ett bra resultat, säger tränare Jussi Salo.

Trots att det blev en mållös första akt så blev det en rätt underhållande match. Framför allt var det rätt bra fart i spelet och där gästerna under merparten av tiden kändes hungrigare. Hanviken strider ju om att behålla en plats som topp fem i den tajta tabellen kring strecket och det märktes på deras spel.

De satte en aggressiv press och var laget som skaffade sig mest och bäst chanser under den första perioden. Bland annat bjöds de på en straff i matchens andra minut men periodens och matchens förgrundsfigur, Linus Ryttar var följsam och räddade.

Väsby lyckades först mot slutskedet att varva upp sitt anfallsspel och skapade sina bästa lägen i periodens sista två minuter. Men avsluten var inte riktigt lika bra som lägena och gjorde så att även gästernas målvakt kunde hålla sin nolla efter tjugo spelade minuter.

Under mittakten växlade Väsby upp men trots det bjöds det på chanser från båda håll då även gästerna fortsatte att erbjuda bra anfall.  Men det så viktiga ledningsmålet, det satte Väsby och vilket därefter kom att sätta tonen på matchen.

Ledningsmålet satte Filip Rydström efter en riktigt grann passning av Carl Wassenius som i en position bakom mål lurade målvakten genom att istället gå runt kassen, spelade pucken tillbaka mot den första stolpen där Rydström kunde sätta pucken in en princip tom kasse.

Väsbys så beryktade förstaformation med Wassenius, Liljendahl och Nousiainen var inne på ledningsmålet men  hade där innan varit ganska osynliga ute på isen. Men målet fick det att lossna för såväl dem som för Väsby och dryga tre minuter senare låg de även bakom 2-0. Tobias Liljendahl såväl startade som avslutade anfallet där han först vackert spelade fram Nousiainen och sedan var första framme på returen efter Nicklas avslutat och tryckte in 2-0.

Målet fick även spelet att därefter ganska stort gå över till Väsbys favör och där gästerna till slut fick vara ganska nöjda med att endast ha två mål upp till Väsby inför den sista perioden.

Sexton sekunder in i den kunde Väsby ha avgjort matchen då Adam Falk blev frispelad. Men istället för att avsluta friläget själv, spelade han pucken osjälviskt vidare till sin medspelare Tim Dackell som dock inte fick pucken över Hanvikens målvakts utsträckta ben.

Hanviken fick sina bästa reduceringschanser minuter senare. Det första fick laget minuten in i perioden då de fick spela sitt första och enda numerära överläge i matchen. I det skapade man inte speciellt mycket förrän i absolut sista sekunden då pucken för Väsbys del, studsade obehagligt nära mållinjen.

Inte långt därefter var det ganska nära reducering igen men återigen studsade pucken inte lagets väg.

Istället stängde Väsby matchen när Filip Rydström och Erik Aterius stormade fram i ett två mot en läge. Aterius spelade därefter fri Rydström som starkt höll undan sin bevakare innan han trädde upp pucken i målvaktens högra kryss.

Matchen var sedan i princip över. Hanviken förmådde aldrig på riktigt störa Väsby något mer samtidigt som Väsby med lite mer effektivitet hade kunnat göra åtminstone något mer mål till innan slutsignalen ljöd.

Men en 3-0 seger räcker gott och det gör att man nu imponerande nog tagit fjorton raka segrar. Idag gör laget en tillräckligt bra prestation för att slå ett desperat Hanviken och det som imponerar mest med dagens Väsby är förmågan att ta tag i matcherna och vända på matchbilderna. Idag gör laget inte sin bästa första period men lyckas ändå vrida tillbaka matchen till sin egen favör och har sedan spetskompetens nog till att avgöra.

Linus Ryttar får hålla säsongens andra nolla och är den som kvalitetsmässigt håller den jämnaste nivån i Väsby idag. Han stoppade Hanviken i den första perioden då de var klart närmare mål än Väsby och var sedan säkerheten själv matchen igenom. Tre grisar till Ryttar!

Två grisar ges till den från avstängningen tillbaka Filip Rydström. Stark och rejäl i vanlig ordning och att han sedan gjorde såväl 1-0 som 3-0 gör saken knappast sämre utan det blev en riktigt härlig comeback för starke Filip.

Sista grisen tilldelas Tobias Liljendahl som från halva matchen och framåt var inblandad i väldigt mycket i Väsbys offensiv. Var med i förarbetet till 1-0 och slog in 2-0 och visade prov på god spetskompetens.

I övrigt vill jag plussa för Calle Åsell som i vanlig ordning vann mängder med dueller och lösa puckar och sedan tycker jag att samtliga backar är stabila och jobbade hårt vilket hjälpte Linus Ryttar till att hålla sin andra nolla för säsongen.