Stabil Väsbyseger mot Strömsbro

Väsby tog en stabil seger hemma mot Strömsbro med 4-1 efter att man avgjort tillställningen redan efter två perioder då laget ledde med 4-0. Mer kliniska avslutningar och bättre målvaktsspel från Väsbys sida var den stora skillnaden mellan lagen ikväll där Väsby både blandade och gav men i det stora hela ändå gjorde det tillräckligt bra för greppa de tre poängen.

Efter en roadtrip förra helgen var det skönt att spela hemma igen. Vi börjar matchen bra och har helt rättvist 2-0 efter första perioden. Andra perioden är jämnare, men vi reder ut Strömsbros hårda forcheck och snabba omställningar på ett bra sätt. Tredje perioden gäller det att stänga matchen och det gör vi också bra. 4-1 speglar matchbilden ganska bra, säger tränare Jussi Salo.

Det var ett effektivt Väsby som skapade sig en tvåmålsledning efter den första spelade perioden. Egentligen gjorde Väsby målen på de två enda inledande lägena som uppstod där Nils Bolin smällde in ledningspucken via stolpen i den fjärde minuten.

Men efter att Adam Falk oerhört snyggt efter fin individuell prestation hängde upp 2-0 pucken i krysset, kom även spelet till sin bättre rätt för Väsbys del.

Det lossnade lite för laget i offensiven och strax därefter så spelade såväl Christian Hägg som Adam Falk från positioner bakom motståndarkassen fram till både Åsell och Sörgardt men nu var målvakten i Strömsbro mer på bettet och räddade dessa två fina lägen.

Under mittakten dippade Väsby ordentligt i spelet samtidigt som Strömsbro hittade mycket mer i sin offensiv. Väsby tappade i tempo, började slarva och vips så skapade sig gästerna flertalet ordentligt vassa lägen där Väsby räddades av Linus Ryttars fina målvaktsspel.

Men utvisningar på Strömsbrospelare stoppade lagets fina rytm och gav andrum till Väsby. Väsby imponerade inte i sitt spel i numerära överlägen men det gav ändå ett återtag av initiativet i spelet.

Till slut orkade inte Strömsbro hålla undan. Efter att laget klarat av sitt tredje raka numerära underläge så drog Filip Rydström av ett ordentligt hårt skott. Strömsbro fick aldrig undan returen utan istället var Erik Aterius först på pucken och slog in 3-0 i en tom kasse.

Ett förlösande mål för Väsbys del och av bara farten satt även 4-0 endast halvminuten senare efter fin framstöt av Rasmus Sörgardt. Målvakten räddade dock Rasmus avslut men pucken låg lös och först fram till den var Christian Hägg som petade in pucken vilket gav Väsby ett härligt utgångsläge inför den sista perioden.

En period där Väsby försökte sätta säkerheten i främsta rum och inte ge Strömsbro något onödigt hopp om poäng. Något som laget också gjorde bra även fast några individuella blunders ändå gav Strömsbro ett par gyllene lägen att komma tillbaka in i matchen.

Men återigen klev då Linus Ryttar fram och räddade Strömsbros möjligheter att komma in i matchen.

Ett tröstmål fick dock ändå Strömsbro till slut i den sista perioden. Ett aningen slumpartat mål som laget fick in mot mitten av perioden. Väsby hade precis klarat av ett numerärt underläge men i en tilltrasslad situation nära Väsbymålet studsade pucken lagets väg och där Gabriel Deutsch vid den bortre stolpe kunde pricka in lagets enda reducering i matchen.

Sammanfattningsvis så gjorde Väsby en bra första period, en mindre god andra men i den sista perioden när laget skulle stänga ner Strömsbro så gjorde man det tillräckligt behärskat för att utan större problem kunna ro hem tre nya sköna poäng.

Rasmus Sörgardts fina form från förra helgens spel var konserverad och han spelade med en självklar pondus i sitt spel och låg förutom två Väsbymål även bakom ett stabilt defensivt spel. Tre grisar således till Rasmus!

Två grisar ges till Linus Ryttar vars säkra och lugna målvaktsspel aldrig gav Strömsbro den väg in i matchen som de framför allt under den andra perioden hade kunnat få, om bara inte Linus hade stått i vägen.

Sista grisen ges till Adam Falk vars comeback var en härlig frisk fläkt och där hans 2-0 mål absolut var något i hästväg.

I övrigt skänks lite extra beröm till backarna Fredrik Stridlund, Mikael Lengmo, Lucas Thorstensson och bland forwards till Carl Wassenius, Filip Rydström samt till Erik Aterius.

Väsby klev i och med segern upp till en andraplats i tabellen och under söndagseftermiddagen väntar nu ett ytterst häftigt möte när Hudiksvalls HC kommer på besök.