Resultat 28 januari * Hudiksvall vann tungviktsmöte * Supervändning av Sundsvall * Veteranen straffhjälte för Piteå

Sju fajter i ligan i dag, alla hämtade från de norra serierna.

Därav ett par riktigt tunga matcher i norra Allettan.

Så gick det i Hockeyettan lördag 28 januari.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

Kort om några av matcherna:

NORRA ALLETTAN:

* Många blickar mot Holmen Center i dag. Hade Hudik – som startade så illa med tre raka smällar, men sen hämtat in nio av tolv poäng – repat sig så mycket att de kunde bjuda serieettan Boden på en fajt?

Det kunde de.

En tuff och jämn match fick sin upplösning när Jesper Wiberg gjorde 4–3 med sju minuter kvar och ja, jo, vi ska nog räkna med Hudik i vår igen.

* Het – och jämn – toppmatch också i LF arena: Piteå mot Väsby. 3–3 vid full tid och inte heller i overtime kom något avgörande.

Straffar, alltså – och där tog det lång tid innan vi fick ett avgörande. Joakim Högberg, 31, ligans målkung, satte straff nummer nio och när sedan Johannes Sundström räddade Carl Wassenius straff var det över.

Tre nya poäng av Piteås forward Jesper Ylivainio, som ni mötte i en längre intervju här.

* Sundsvall svarade för en monstervändning mot Lindlöven i sista perioden. 0–2 blev till 3–2 på fyra lyckominuter – alla tre hemmamålen i power play. David Åhlin matchvinnare med 3–2 efter 45.29.

* Ny, skön seger för Strömsbro som enkelt slog tillbaka Kiruna IF hemma i Testebo. Adam Dahlström gjorde både 2–0 och 3–0 och ”Rallarbo” är nu faktiskt tre i tabellen. Vem hade trott det innan?!?

Piteås målvakt Johannes Sundström klev fram och tog fem straffar mot Väsby. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM

NORRA VÅRSERIEN:

* Borlänge, som besegrade serieettan Wings hemma i veckan, följde upp det med en ny triumf och är nu på allvar med i racet om de tre play off-platserna.

Det gick fram till 2–0 i första perioden mot Vallentuna – som dessförinnan hade fem raka segrar och en Gustav Jansson i kanonform – och höll undan till slut.

* Surahammar, som för ett par veckor sedan ersatte Thomas Maikkula med Johan Hellström i båset, tog en tung och viktig seger mot Teg. Store backen Sebastian Tellström Jovicic, 24, stor matchvinnare här med både 2–1 och 3–1.

* Tung seger också för Örnsköldsvik, som spottat upp sig sedan Per-Åge Skröder kom in som tränare. På lördagen besegrade de Enköping borta sedan Oskar Byström avgjort med ett mål i power play några minuter in på sista perioden.

ÖHF har vaknat till liv igen och knäckte ESK borta på lördagen. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM

RESULTAT LÖRDAG 28 JANUARI:

ALLETTAN NORRA

Sundsvall-Lindlöven 3–2 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Piteå-Väsby 4–3 (straffar)SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Hudiksvall-Boden 4–3 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Strömsbro-Kiruna IF  5–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Norra Allettans tabell – klicka här!

VÅRETTAN NORRA

Borlänge-Vallentuna 4–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Surahammar-Teg 3–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Enköping-Örnsköldsvik 3–4  – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

***

Problem med sändningen eller övriga frågor?

Mejla: [email protected]

Laget i ligan flest vill spela för * Kalmar HC vann storseger i spelarenkät * Backens hyllning: ”Har aldrig trivts så bra i ett lag”