Hanning ny målvakt i Surahammars IF

På torsdagen blev det klart att Christoffer Hanning tar plats mellan stolparna i Surahammars IF kommande säsong

Den 24-årige Christoffer Hanning med Linköpings HC som moderklubb har de två senaste säsongerna spelat med Köping HC men kommer nu alltså representera Surahammars IF. En klubb som inte är helt obekant då Christoffer var i föreningen och hjälpte Blue Hammers i kvalet säsongen 2016/17.

Christoffer är en lugn och placeringssäker målvakt och har säsong efter säsong haft en räddningsprocent på 90% eller mer. Efter en säsong i Köping med lite mindre speltid än tidigare väljer han nu att prova lyckan i Surahammar, och att Christoffer Hanning nu är klar för klubben är något som glädjer tränaren Conny Grundström.

– Christoffer är en noggrann och träningsvillig målvakt med bra erfarenhet av spel i Hockeyettan. En duktig kille som kommer passa bra in hos oss.

Christoffer Hanning kommer nu fajtas om förstaspaden mot Philip Olsson som sedan tidigare är klar som målvakt i laget. Vad säger då nyförvärvet själv om att kontraktet med Surahammar nu är klart?

– Det känns verkligen jättebra. Jag har fått ett jättebra intryck av föreningen som jag känner verkligen är på väg åt rätt håll. Jag har ju varit en sväng i sura tidigare också och trivdes jättebra då så det spelade också in. Sura gav mig en bra helhetslösning så det känns enbart positivt nu när det är klart.

Hur skulle du beskriva dig själv som målvakt?

– Jag är en aktiv målvakt som försöker utnyttja min storlek. Spelet med klubban  är också något som jag själv tycker att jag utnyttjat de senaste säsongerna.

Vad vet du om laget du kommer till?

– jag har ju varit en sväng i Sura tidigare så självklart känner jag igen en del ansikten. Men många är nya ansikten. Nya unga, hungriga killar. Det ska bli oerhört kul att få lära känna dom alla.

Vad har du för förväntningar på säsongen som kommer?

– Målsättningen sätter vi gemensamt inom laget när det börjar närma sig. Personligen är målet att prestera på en nivå som ger mig chansen att få spela många matcher och förhoppningsvis hjälpa laget till många segrar.

vi hälsar Christoffer välkommen tillbaka till föreningen och önskar honom stort lycka till.

Mattias Forsberg