Boisseger i välspelat toppmöte

Det var mycket snacka om att det skulle bli en match mellan två topplag i den västra etta i Mariehus arena under onsdagskvällen, och en toppmatch var precis vad vi fick se. Högt tempo, starka individuella prestationer, bra lagspel och lite smågrinigt med två lag som verkligen gjorde allt för att vinna. Lägger man därtill en synnerligen bra stämning från läktarhåll så förstår man att det var en härlig upplevelse att se på hockey i ikväll. Extra skönt var det naturligtvis för alla Boisare, för det var Bois som avgick med segern med 3-0 till slut.

Många hade säkert cupmatchen i färskt minne där Forshaga vann mot Bois med 5-4 efter att ha kontrat sönder hemmalaget. Dessutom hade Forshaga förstärkt laget med två klasspelare sedan det mötet så det var nog en hel del Boisare som var oroliga inför matchen. Men det visade sig att laget dragit lärdom av den matchen, man släppte knappt till en enda spelvändning på hela matchen.

När den första perioden drog igång så drog lagen på sig var sin tvåa tidigt. Först var et Bois som fick spela boxplay men dom redde ut det väldigt smärtfritt, lite tuffare hade Forshaga när de fick boxplay för Bois hade både ett par skott och styrning och ytterligare något läge att ta ledningen men inget resulterade. Efter det var det Bois som tog tag i spelet och man hade ett par-tre bra lägen att ta ledningen. Linus Engqvist missade ett friläge och Filip Thörnqvist fick ett bra pass av Oskar Norlöv från bakom kassen som han från nära håll sköt direkt på men David Söderberg räddade snyggt.  Forshaga hade något läge efter en spelvändning men insticket från kanten styrdes utanför. Mot slutet av perioden minskade spelövertaget något och chanserna var inte lika många för Bois del, men man har ändå en retur som letar sig precis utanför. Perioden slutar mållös.

Den andra perioden inleder Bois starkt och har några bra och långa anfall där man trycker ner Forshaga djupt i egen zon. Det ger också utdelning till slut. Filip Engqvist fångar upp en lös puck framför kassen och lägger bak pucken till en framstormande Simon Eriksson som hittar rätt bakom Söderberg. Bois har det mesta av spelet under de första 15 minuterna av perioden utöver när Forshaga har två powerplay som Bois reder ut förnämligt. Men Forshaga är inte ofarliga i sina kontraattacker även om Bois har med sig tillräckligt med spelare hem för att redan ut situationerna. Under slutminuterna av perioden så får Forshaga bra tryck på Bois och har faktiskt i stort sett öppet mål till kvittering, men Filip Nordström väljer att passa och situationen rinner ut i sanden och perioden slutar 1-0.

Avslutningsperioden får Bois inleda i powerplay men det är ett misslyckat dito. Det händer överhuvudtaget inte mycket förrän Simon Eriksson med en lång klubba lyckas slå iväg pucken för en Forshagaspelare bakom kassen så den åker in framför densamma och där dyker Linus Engqvist upp och slår in pucken till 2-0. Riktigt roligt då Linus dagen till ära gjorde sin 300:e match och firades innan matchen med blommor. Efter det kontrollerar Bois matchen mot ett Forshaga som inte alls får något tryck på Boislaget. Istället är det Bois som är närmare att göra 3-0.Douglas Lögdahl såg ut att ha en puck inne i powerplay men målvakten gör wash out och Oskar Norlöv har friläge men Söderberg räddar. Rädda kan han dock inte göra när Forshaga i ett desperat försök tar ut målvakten med drygt två minuter kvar men Ludvig Karlsson hittar Filip Thörnqvist på bortre blå som kan lägga in den i öppen kasse. Välförtjänt för Filip gjorde en riktigt bra match, hans bästa på över en säsong. Bois vinner välförtjänt matchen med 3-0 inför 1119 åskådare som bjöd på en bra inramning. Apropå inramning så bjöd Oxarna på ett stort flaggtifo inför matchen, något som rönte stor uppskattning.

Man brukar lite på slentrian säga att det var en lagvinst men idag var det verkligen det. Ingen föll ur ramen utan alla kuggade i och gjorde sitt yttersta  för laget. Som Appelgren uttryckte det efteråt:
– Vi kan inte spela bättre än så här för tillfället, alla presterade.