Blixtrande start lade grunden till segern

Väsby Hockey glänste och glimrade i den första perioden hemma mot Hanviken. Det gav 3-0 och lade grunden till segern som till slut stannade vid hela 7-3 efter att lagen satt försvarsspelet lite åt sidan och därefter bytte mängder med chanser med varandra.

– Vi kontrollerar händelserna fullt ikväll säger tränare Viktor Tuurala. Vi levererar inte på högsta nivå, men gör samtidigt tillräckligt för att hela tiden ha en säker ledning, och därmed vinna komfortabelt.

Allettan är nära! Det kan lätt konstateras efter de tre tagna poängen samtidigt som laget närmast jagandes under strecket i form av Vallentuna endast norpade en poäng borta mot Enköping. Väsby har nu elva poäng ner till just Vallentuna och då återstår endast tolv poäng att spela om av grundserien.

Vetskapen om att en trea ikväll i princip skulle göra Väsby klara för Allettan var bränsle nog inför matchen. För det var ett ur startgroparna flygande Väsby som fullständigt körde över gästerna från Tyresö till en början.

En som glänste som en starkt lysande stjärna var Christian Holmblad vars form och spel är näst intill magnifikt för närvarande. Det känns som att det liksom inte går att stoppa honom och han var inblandad i Väsbys fem (!) första mål för kvällen.

Det första sköt han in redan i matchens andra minut efter att Pontus Karlsson frispelat honom när gästernas målvakt var ur position.  Den smakstarten var precis vad ett energifyllt Väsby behövde och laget hungrade efter mer under i princip samtliga de första tjugo minuterna från matchen.

Framspelaren till första målet, Pontus Karlsson gjorde själv Väsbys andra efter att han stulit pucken från en Hanvikenspelare redan i egen zon. Därefter satte han full fart, höll ifrån sig sin bevakare innan fick fri passage fram till gästernas målvakt Hugo Edlund där han pillrade in 2-0 mellan benen på densamme.

När trean spelades in var det åter Christian Holmblad som agerade exekutor. Passningen kom från Leonard Forselius och avslutet var kliniskt när den satt stenhårt rakt upp i krysset.

Betyget efter den första perioden var ett stort A men i den andra perioden kom tyvärr en mer beskedlig insats från det gröna hemmalaget. Hanviken satte betydligt större press på Väsby som samtidigt tappade i tempo och där framförallt iscensättandet från egen zon började hacka.

Hanviken spottade upp sig rejält och laget fick några fina reduceringschanser där Linus Ryttar tvingades kliva upp stort vid några tillfällen.

Väsby hade även under mittakten en del fina lägen, minst lika många som Hanviken men nu var avsluten inte alls lika vassa som de var i början av matchen.

När Väsby fick sitt andra numerära överläge i matchen kom sedan periodens första mål. Men snopet nog var det inte Väsby utan Hanviken som satte det efter Väsbyschabbel i egen zon. Hanviken stötte fram pucken och sedan stormade backen Edvin Hammarlund fram i en andra våg och satte reduceringen till 3-1.

Väsby repade sig dock efter det nesligt insläppta målet och fick strax innan periodvilan in ett psykologiskt viktigt mål när Pontus Karlsson fick sin klubba på pucken och satte sitt andra och Väsbys fjärde mål i matchen.

I den sista perioden var det återigen ett piggare Väsby som kom ut på isen och då gick det fort att avgöra matchen. Väsby behövde närmare bestämt inte mer än tolv sekunder på sig att gå från 4-1 till 6-1.

När femman satt kom kvällens kanske högsta jubel eftersom det var då som hemvändaren Robin Karlsson i sin comeback fick äran att bli målskytt. Passningen kom från Christian Holmblad, vem annars och avslutet var distinkt där den satt rakt upp i nättaket ur en ganska snäv vinkel.

Domare hann därefter knappt släppa pucken innan Väsby flugit fram ännu en gång. Ett kvickt anfall avslutades genom en fin droppassning från Leonard Forselius fram till en framstormandes Oliver Horrsell som slog till direkt och satte 6-1 i målvaktens bortre hörn.

Matchen var därefter helt avgjord och resterande tid bjöd på rena vilda västern. Anfallen och chanserna haglade åt båda hållen där alla ville framåt och knappt någon bakåt.

Hanviken tilläts reducera vid två tillfällen och däremellan klev Christoffer Gozzi fram och satte Väsbys sjunde och sista mål via en inslagen retur.

Sammanfattningsvis så var det återigen Väsbys vassa anfallsspel som var den stora skillnaden lagen emellan ikväll. Första perioden var riktigt bra, andra mindre god men i den sista akten tog Väsby återigen tag i taktpinnen och fick vifta med den i princip ända fram till mållinjen.

Seriens kanske mest sevärda spelare för närvarande är nog Christian Holmblad. Ikväll gjorde han fem poäng och låg som redan nämnts bakom Väsbys fem första mål. Det är helt suveränt och lika bra är han just nu ute på isen. Tre feta grisar till ”Homer”!

Två grisar ges till Oliver Horrsell som ännu en gång visade prov på spelbegåvning när han stängde egen zon men även producerade framåt.

Sista grisen tilldelas irrationella Leonard Forselius som smälte in föredömligt i ny miljö och som visade prov på ordentligt fint spelsinne vilket till slut gav honom dubbla läckra passningspoäng.

Särskilda omnämnanden skänks även till Fredrik Stridlund, Fredrik Falk och Martin Liljekvist. Även Robin Karlsson visade gott gry i hemkomsten och framåt glänste de flesta även fast jag måste plussa lite extra till trion Pontus Karlsson, Felix Dahlgren samt Lubomir Fetkovic.