Nytt webb-fiasko när HHC föll

–Vi gör faktiskt två riktigt bra perioder i dag, men vi får inte dit pucken. Och när vi sedan gör små misstag så straffas vi hårt.

HHC-tränaren Per Ljusteräng var förstås inte glad när han sammanfattade onsdagskvällens bortamatch mot Arlanda Wings där ett krigande hemmalag till slut tog hem tre viktiga poäng i kampen kring strecket genom att vinna med 3-2 (1-1, 1-0, 1-1).

Tre gånger hamnade HHC i underläge trots att man i långa stunder dominerade spelet. Två gånger jobbade sig HHC fram till kvitteringar, men när Wings skickade in 3-2 när det återstod mindre än tre minuter kunde inte HHC komma tillbaka en gång till.

Säkert satt som vanligt många HHC-supportrar hemma vid datorn för att följa live-sändningen via HockeyEttan. Men återigen fick vi tyvärr vara med om ett webb-fiasko från en match i Stockholms-området och den här gången slutade det med att det aldrig kom några matchbilder från Pinbackshallen.

Däremot fick vi en rejäl lektion i irriterade svordomar från personerna som förgäves försökte få igång webb-sändningen och som inte visste att ljudet ändå gick ut till alla som hade betalat – men inte fick några matchbilder.

Det här börjar naturligtvis bli riktigt irriterande och är något som HockeyEttan måste ta tag i för att inte varumärket ska skadas allvarligt. Hockeyfolket som vill se sina lag spela även bortamatcherna, och är villiga att betala för det, kommer naturligtvis att tröttna när de inte får något (eller något lågkvalitativt som ofta sker) för pengarna.

I matchen startade HHC i ett riktigt högt tempo och tryckte tillbaka Wings under många minuter i inledningen. Men så kom istället 1-0 (6.10) genom Sebastian Lindström på något som knappast ens var en målchans. Sådana mål har man inte råd att släppa till när det drar ihop sig till AllEttan efter jul.
Nu kunde HHC ändå kvittera innan perioden var över när #19 Albin Kedbrant prickade in 1-1 efter 15.24.

I den andra perioden rycktes HHC:s spel sönder av utvisningar och då blev det mycket försvarsspel och bara nio skott framåt. Wings kunde också gå till periodvila i ny ledning genom ett mål av Johan Mohlin efter 18.36.

I tredje perioden öppnade HHC klart bäst och fick också en snabb kvittering av #40 Markus Kinisjärvi. Det blev också en period där HHC sköt 16 skott på mål (31-38 totalt) men ändå inte gjorde mer än det målet och det är väl tyvärr en något oroande påminnelse om HHC:s problem just nu.

– Det känns som om vi måste jobba som sjutton för varje mål och där måste vi bli bättre, konstaterade också Per Ljusteräng. Men det är bara att bita i det sura äpplet och jobba på för att det ska lossna.

– Vi spelar oss till läge efter läge, men det styr alltid på något och går åt fel håll. Men vi måste också hålla ihop det bättre.

– Det är inte vår högstanivå det är fel på. Där räcker vi långt, men när vi tappar puckar på fel ställe och försöker spela alldeles för svårt blir det inte bra, tyckte HHC-tränaren, som ändå såg något positivt i själva insatsen, men som ändå inte gav utdelning den här gången.

Och så ska vi ha i åtanke att Wings var laget som hade något att spela för – och det brukar alltid ge större utslag i ishockey än i kanske någon annan lagsport.