Huddinge segrade i målkalas mot Skövde

Efter förlusten senast mot KRIF så studsar vi tillbaka ordentligt och besegrar Skövde hemma i Björkängshallen med 7-4.

Det märktes redan från första nedsläpp att de fanns en revanschlusta hos laget och redan efter 20 sekunders spel kan Filip Norman sätta dit 1-0 på en målvaktsretur. Det var två lag som verkligen vill skruva upp tempo i matchen.

Efter lite dryg 13 minuter spel kan Skövde kvittera efter slarv på egen blålinje från hemmalaget. Bara några sekunder efter kvitteringen kunde Dennis Nordström bomba in ett slagskott från slottet och vi var återigen i ledning. Med mindre än två minuter kvar att spela i den första perioden åker Fabian Lundh på en tvåminutare. En tvåminutare som resulterade i att Filip Norman kunde göra sitt andra mål i matchen. Mentalt viktigt att få med sig 3-1 in i pausvilan. Den andra perioden går spelet fram och tillbaka och lagen byter chanser med varandra och efter 10 minuters spel så kan Skövde reducera till 3-2 i spel 4-4 efter ett mindre bra byte av Huddingelaget. Sex minuter senare så utökas ledningen igen efter ett fint mål av Jesper Cederberg framspelad av Björn Jonason och Rasmus Dahlberg Karlsson. 4-2 står sig sedan perioden ut.

I den tredje perioden rasslade det till ordentligt på måltavlan. Fem mål blev det, fördelat på 3 Huddingemål och 2 Skövdemål.

En fullt godkänd insats från hemmalaget efter nederlaget senast. Tre nya poäng in på kontot och en andraplats i tabellen. På onsdag kommer Troja till Björkängshallen för omgång sju i AllEttan Södra.

Slutresultat 7-4 (3-1, 1-1, 3-2)

Skottstatistik 44-23 (17-8, 13-8, 14-7)