Här är senaste nytt inför KIF:s genrep

Ikväll genrepar KIF mot Narvik.

William Palovaara och Willy Halmkrona är tveksamma till spel på grund av sjukdom.

Och nyförvävet Rihards Marenis kan inte åka med till Norge.

– Han stannar här och tränar. Rihards kommer att bli väldigt nyttig för oss, säger Sergei Joukov.

Under måndagen dök KIF:s stjärnförvärv upp i Gruvstaden. Han tränade med sitt nya lag redan första dagen. Men det var ett pass som Sergei Joukov missade eftersom han själv var i Skellefteå på Hockeyettans upptaktsträff.

– Det jag hörde från träningen var att han ser bra och skridskostark ut, säger KIF-tränaren.

Han har fått ett bra förstaintryck av nyförvärvet.

– Jag har pratat med honom i dag (tisdag) och han är väldigt trevlig och är villig att köra hårt. Det är roligt att få in en kille som inte bara tänker på sig själv utan vill göra laget bättre. Han säger att han vill hjälpa till på alla sätt.

Han känns som ett väldigt spännande nyförvärv…

– Ja, verkligen. Han är stark på skridskorna och har varit med i KHL till exempel. Vi får se hur kemin stämmer mellan spelarna. Det gäller att hitta rätt plats för honom i rätt roll.

Hemsidan pratade med KIF-tränaren innan tisdagens ispass. Då får han se Rihards Marenis på grillorna på.

Men med till Narvik kan han alltså inte åka.

Det beror på coronar-regler som säger att man måste ha varit i Norrbotten i tio dagar innan man kan resa vidare in i Norge.

Under tisdagen var KIF-truppen helt skadefri. Bara backarna William Palovaara och Willy Halmkrona var tveksamma till spel på grund av sjukdom.

Så här ser Joukov på Narvikmatchen, som blir KIF:s genrep inför premiären hemma mot Vännäs 7 oktober.

– Det kommer säkert att bli en tuff match. De kommer att vara revanschsugna sedan senast. De kommer säkert att spela mer aggressivt på hemmaplan så det är viktigt att vårt försvarsspel fungerar och att vi sätter spelvändningarna perfekt. Vi får inte bli kvar i försvarszonen för länge. Senast gjorde vi tre mål i powerplay så jag hoppas att vi kan fortsätta att vara bra där och i boxplay.

Under måndagens upptaktsträff blev Boden stora favoriter att vinna serien. Alla utom en tränare tippade dem som seriesegrare, så även Sergei Joukov.

– De har investerat bra i spelartruppen så jag tror på dem.

Vad fick KIF för reaktioner under träffen?

– Det var några tränare som var imponerade över vad vi har värvat. Bodens tränare (Robert Nordberg) sa att han var imponerad av vad han hade sett av oss under försäsongen. Vi har ju mött dem tre gånger. Han tror att vi blir ett av topplagen i år. Men vi får se hur det blir med det, säger Sergei Joukov.

Ni kan följa onsdagens match via den här länken.

https://play.spiideo.com/games/48bf3d4b-1961-4c47-8974-a683bc7c59f7?fbclid=IwAR2sHLddhrKjjgoXBQLEdSzgfTeXpccs8SSTYkCyGL1I9oK5lm4wLTBBdqs

 

Mattias Heikki