När discolampan slocknade och dansmusiken tystnade stod det hela 8-0 på tavlan.

KIF-Sundsvall

Matchsponsor: Hydrock

Puckarna som inte satt mot Östersund på lördagen hittade nätet på söndagen.

Kiruna spelade bra även i går och skapade en hel del chanser, men den rätta skärpan saknades. Så var det inte mot Sundsvall.

Målfesten började direkt.

Hampus Hagström gav KIF ledningen redan efter 2,30. Och Simon Thyni dubblade ledningen innan pausvilan.

Köp en stödbiljett och stötta KIF här!

KIF har haft problem med spelet i PP under säsongen. Det märktes verkligen inte i den andra perioden.

Tre borta-utvisningar – tre PP-mål.

Leonard Forselius, William Otter och William Palovaara dunkade in tre raka mål och matchen var avgjorde redan halvvägs in.

God jul! Köp KIF:s Julpåse här

Kiruna slog inte av på takten i den tredje, utan gick från 5-0 till 8-0.

Både Jesper Strandelin och Calle Källström fick göra sina första baljor för säsongen medan Leonard Forselius prickade in sin femte i år.

Noteras ska också göras att Ludvig Christoffersson fick hålla nollan. Det var Kirunas andra nolla på de tre senaste matcherna.

Han blev vald till matchens lirare av de KIF-fansen i match-swishen.

Rihard Marenis blev för övrigt matchens lirare mot Östersund. Hemsidan glömde bort att rapportera det under gårdagen.

8-0. Vilket party. Kungarna på dansgolvet den här aftonen var verkligen Kiruna IF.