Fjällkeborn går in i derbyt med full fart

Han var grym senast.

I kväll spelar Felix Fjällekborn sitt första Kirunaderby.

– Lagen är ju från samma stad och delar hall så det blir nog en extra kick att möta dem. Men jag ser det som en vanlig match, säger forwarden.

 

Köp en stödbiljett och stötta KIF här!

 

Kirunaborna har fått vänta länge på derbyna mellan KIF och AIF den här säsongen. Det första var ju planerat att spelas i den allra första omgången men flyttades på grund av coronakrisen.

En fullsatt ishall betyder så mycket ekonomiskt. Men i slutändan blev det ändå så att ingen publik släpps in när pucken släpps i kväll 19.00.

– Det är så klart tråkigt att inte spela inför publik. Jag har hört talas om att hallen brukar vara fullsatt men det ska bli kul att spela ändå. Vi har en bra form och får ta med oss spelet som vi hade mot Vännäs senast så tror jag att det går vår väg, säger Fjällkeborn.

Ja, KIF svarade för sin förmodligen bästa insats när man vann med 4-1 i Västerbotten senast. Kedjan med Leonard Forselius, William Otter och just Fjällkeborn hade stundtals lekstuga och såg till att det hettade till i nästan varje byte.

– Hela laget kom ut rejält från start då. Vi spelade riktigt bra som lag både framåt och bakåt.

Var det er kedjas bästa match?

– Ja, det kan det ha varit. Vi har haft många matcher där vi har skapat mycket men inte fått in pucken och det har varit frustrerande. Nu tycker jag att alla i femman jobbade bra tillsammans.

Vad åt du till lunch innan matchen?

– Pasta och någon kötträtt.

Om man tänker tillbaka på 2-0-målet såg det ut som att du hade ätit snabbmakaroner.

– Haha, nej det var en helt vanlig lunch.

För er som inte såg matchen kan jag berätta att Felix Fjällkeborn visade prov på en enorm speed innan han spelade fram Leonard Forselius till ett öppet mål.

– Det var kul att man fick upp farten och jag såg ”Leo” på den bortre stolpen, det var en skön känsla.

Vad betyder den insatsen inför derbyt?

– Det ger mig och laget så klart självförtroende. Men samtidigt kan allt hända i ett derby. Det är bara att fortsätta att jobba på och hjälpa laget på bästa sätt. Vi måste upp i samma energi som sist.

Vad mer blir viktigt?

– Vi måste jobba som ett lag och ha full fart i backcheckingen och forecheckingen. Vi måste spela avslappnat med nedsläppta axlar och tro på oss själva. Och inte ta för många utvisningar, säger speedkulan Felix Fjällkeborn.

KIF-tränaren Kim Sunna meddelar att samma lag som slog Vännäs senast kommer till spel.

– Det ska bli kul att spela match igen när det gick så pass bra som det gjorde i lördags. Jag hoppas att vi kan göra en lika bra insats.

Är det bara att kopiera den insatsen?

– Kopiera den rent mentalt. Sedan kommer spelat att se annorlunda ut. Vi måste vara med i matcheni 60 minuter och ha tålamod och gnugga på, säger Kim Sunna.

 

Mattias Heikki