Backen förlänger kontraktet – med två år till

Här kommer en glädjande nyhet inför dagens match.

William Palovaara har förlängt kontraktet – i två år till.

– Valet var inte svårt, säger KIF-backen.

Han är bara 23 år gammal men har redan hunnit spela 136 matcher i Hockeyettan för Kiruna IF. På de har det blivit 36 poäng.

Och fler kommer rulla in.

I veckan blev det klart att han blir näste spelare att tidigt förlänga kontraktet med KIF. Och dessutom gäller det i de kommande två säsongerna.

– Det känns grymt kul och skönt att göra det här klart tidigt. Det är roligt att man får fortsatt förtroende, säger han.

Hur tänker du?

– Valet att förlänga var inte svårt. Vi har en härlig grupp och allt runt omkring är perfekt. Jag måste också stämma in med alla andra, vi har matrisar i världsklass, säger William Palovaara.

Därmed blir han ännu en spelare att förlänga. Sedan tidigare har Ludvig Christoffersson, Markus Magnusson och Felix Fjällkeborn gjort det samma.

Och sedan tidigare finns Calle Källström, Simon Thyni och Rasmus Similä klara för en fortsättning.

– Det är kul att flera andra har gjort klart med en förlängning tidigt. ”Henke” gör ett grymt jobb tillsammans med Kim och Tom. De har en bra plan och det känns väldigt tryggt. Det är i KIF jag vill spela och när ”Henke” presenterade ett tvåårskontrakt kändes det bara helt naturligt. Jag vill verkligen vara med på den här resan, säger William Palovaara.

Sportchefen Henrik Törmä anser att backen har utvecklats i rätt riktning och att det finns mycket mer att vänta av honom kommande år.

– Jag tycker att han börjar hitta en stabilitet i sitt spel och det tillsammans med att ställer tuffa men stimulerande krav på sig själv kommer göra att han kommer att fortsätta att utvecklas, säger Törmä.

Och apropå resa. När du läser det här sitter Kirunagrabbarna på bussen på väg till Skellefteå och match mot Lejon.

KIF har fått vittring på toppen igen efter att ha slagit AIF i derbyt i onsdags samtidigt som Sundsvall föll mot Övik.

– Vi vill följa upp onsdagens match med en minst lika bra insats. Det är samma recept som gäller. Fokus från start till slut, säger Kim Sunna.

KIF-tränaren uppger att man kommer till start med samma manskap som i segermatchen mot Kiruna AIF.

Matchen mot Lejon är en gratismatch på ATG Hockeyettan. Du kan alltså se den live gratis via den här länken.

 

Mattias Heikki