Seger även i säsongens andra match

KIF vann även helgens andra möte mot Luleå J20.

Den här gången slutade träningsmatchen 5-2 till Kiruna.

– Vi blandar och ger, vilket är naturligt när det bara är andra matchen på säsongen, säger tränaren Kim Sunna.

Glöm ej: Stötta oss i insamlingen till Fansens Spelare!

Swish: 123 193 72 00

7-3-segern följdes alltså upp av en till. Rasmus Similä hittade nätet i den första matchen. Och så även i den andra. Två gånger om dessutom.

Den unge, egna talangen gjorde 1-0 och 2-2 i den första perioden. Framspelningarna stod Oliver Lindgren och Kristian Eriksson för.

En period där Felix Fjällkeborn avslutade målskyttet med sitt 3-2-mål. Därmed hittade han också målet för andra dagen i rad. Målet fick en dubbelassist som Markus Magnusson och Jakob Hansson noterades för.

Mittrundan slutade mållöst.

I den tredje fick nyförvärvet Oliver Lindgren göra sitt första mål i KIF-tröjan när han gjorde 4-2. Även den här gången fick Kristian Eriksson passpoängen.

Felix Fjällkeborn byggde vidare på sin fina målsvit i slutet av matchen och fastställde slutresultatet till 5-2 på pass av Magnusson.

Så här summerar Sunna rond två mot Luleå J20.

– Det blev en lite rörligare match i dag. Vi har bra intentioner. Vi blandar och ger i utförandet men det är bara naturligt när det bara är den andra matchen på säsongen.

Oliver Lindgren gjorde sitt första mål, hur har han varit under de här två matcherna?

– Han har visat att han är skicklig i spelet och att han kommer att göra stor nytta för oss, säger Kim Sunna.

Nästa helg får KIF spelledigt. Men helgen 4-5 september bär det av söderut för träningsmatcher mot Boden och Kalix.

Då lär Rihards Marenis vara med igen efter att ha missat de två första matcherna eftersom han är uttagen till OS-kvalet för Lettland.

Han beräknas komma tillbaka till Kiruna igen 1 september.