Uppsnack med Lasu & Vänner – Del 6

MATCHSPONSOR: ICA NÄRA LOMBOLO

När spelprogrammet “lottas” och kanaliseras ut från förbundet så är det ett datum som ringas in direkt. Det spelar ingen roll om du är spelare, ledare, supporter, funktionär eller vaktmästare. Seriepremiären styr kalendern. Det är både startskottet på ett efterlängtat äventyr och en deadline för ursäkter och förberedelser. Idag tänds strålkastarna när första given delas ut och alla vill syna dina kort.

– Alltid lite spänt eftersom man har haft fokus på just den matchen många veckor under försäsongen. Även om det bara en match i en lång serie så vill alla ha en bra start.

 

Robert Lahti vet vad han pratar om. Han har varit på rollistan i många premiärer både som spelare och ledare och nu senast inför ett kokande Winpos Arena i Umeå. Alla förstår att det kittlar mer med en sådan inramning kontra ett julgr

ans-tifo i Överkalix (ska inte underskattas) men om man bortser från det, finns det någon annan skillnad i skildringen från rollen som spelare respektive ledare?

– Nja, egentligen är det inte någon större skillnad. De flesta av spelarna har också längtat efter datumet för seriepremiären. Man vill liksom komma igång och spela om dom där poängen. Det är ju det alla involverade vill – att tävla.

På frågan om vilken seriepremiär som först kommer upp ur minnet kom svaret snabbt.

– Hemmapremiären 19/20 mot Piteå. Vi var usla säsongen innan och var verkligen taggade inför premiären och starten på den nya säsongen. Många i- och runt laget var revanschsugna. Vi vann matchen med 3-2 efter att Martin Söderberg avgjort i tredje perioden och sedan tog vi oss hela vägen till Allettan.

Idag finns möjlighet att upprepa det. Copy-paste 🙏🏻

 

***

Kim Sunna inför Kiruna IF – Vännäs HC

Starkt genrep, vilka delar i spelet är du mest nöjd med?

Energin i presspelet, både i försvars- och anfallszon. Spelet med puck i- och ur egen zon var också ett tydligt steg i rätt riktning.

Nycklar till seger idag?

Ta hand om pucken och hålla oss borta från utvisningsbåset.

JHG saknades mot AIF, varför? Kommer han till spel? Övrigt i truppen som är värt att notera?

Vi har haft lite sjukdomar senaste veckorna men nu är alla tillgängliga förutsatt att det inte händer något under dagen.

Slutligen, ni har stängt försäsongen och känner varandra tillräckligt för att uppskatta potentialen. Vad har ni för målbild(er)? Vad ska vi förvänta oss av årets KIF?

Vi spelar för en plats i Allettan. Det är målet.

 

MIKAEL LASU