Veckans lag i Hockeyettan Norra #13

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

 

Målvakt:

Vilppu Vanha, Asplöven

Asplöven knep grundseriens andra seger i den sista omgången mycket tack vare Vanhas storspel i kassen. Med 31 räddningar mot Kalix var han den stora anledningen till att matchen gick hela vägen till en straffläggning där Asplöven drog det längsta strået.

 

Backar:

Tommy Wargh, Boden

Wargh avslutade grundserien på klassiskt Wargh-manér, genom att dominera totalt och ösa in poäng. Tre assist mot Lejon gör att Wargh vinner backarnas poängliga med 22 poäng trots endast 16 spelade matcher. Imponerande!

 

Olle Hellström, Kiruna IF

Hellström är ett av grundseriens absolut största utropstecken och i onsdagens Kirunaderby var han i farten igen. Hellström gjorde trots förlusten säsongens åttonde mål och är i och med det den bästa målskytten bland samtliga försvarsspelare under grundserien.

 

Forwards:

Kevin Loppatto, Vännäs

Vännäs sniper stod för ett hattrick samt en assist i avslutningen mot Örnsköldsvik och seglade därmed upp som ensam skyttekung i serien med sina 16 mål. Ett imponerande facit och det är bara att applådera Vännäs för en kanonvärvning!

 

Sebastian Huczkowski, Boden

Huczkowski har haft en alldeles strålande grundserie och varit den drivande kraften i Bodens offensiv. I onsdagens match mot Lejon blev det två nya mål samt en assist för Huczkowski som totalt gjort fina 24 poäng under grundserien.

 

Marcus Runnkvist, Kiruna AIF

Runnkvist har levererat i stort sett hela grundserien för AIF och låg i onsdags bakom det mesta i derbysegern mot IF. Med ett mål och två assist var han inblandad i samtliga mål när AIF vände 2-0 till 2-3 och med totalt 21 poäng på 20 matcher kan Runnkvist se tillbaka på en grundserie som bär succéns stämpel.

 

 

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från Hockeyettan Norra finns dom att läsa här:

Veckans lag i Hockeyettan Norra #1

Veckans lag i Hockeyettan Norra #2

Veckans lag i Hockeyettan Norra #3

Veckans lag i Hockeyettan Norra #4

Veckans lag i Hockeyettan Norra #5

Veckans lag i Hockeyettan Norra #6

Veckans lag i Hockeyettan Norra #7

Veckans lag i Hockeyettan Norra #8

Veckans lag i Hockeyettan Norra #9

Veckans lag i Hockeyettan Norra #10

Veckans lag i Hockeyettan Norra #11

Veckans lag i Hockeyettan Norra #12

 

 

//Marcus Malmsten