Bara två matcher ikväll eftersom Halmstad och Alvesta gör upp imorgon.
Vänersborg går upp i topp igen trots att man förlorar i OT mot jumbon Grästorp, man får en poäng iallafall vilket räcker till att hålla serieledningen..iallafall till imorgon då Halmstad möter Alvesta, sen får vi se.

Vänersborg – Grästorp 1 – 2 (0-0, 1-0, 0-1, 0-1) skott: 31-28
Grästorp tar två mycket viktiga poäng och man har häng på övriga lag då fem matcher återstår.
Matchvinnare blir  Tobias Henriksson då han gör lagets andra mål i matchen, 3:47 i Over Time.
Publiksiffran var 638!

Borås-Helsingborg 3-0 (1-0, 0-0, 2-0) skott:33-20
Borås går upp på samma poäng som serieledande Vänersborg och man slår ikväll ett hockeyetta-lag och dessutom nollar man det. Helsingborg får bara 20 skott på mål och frågan är hur det står till i laget..
Henrik Eriksson skickar in tredje pucken 18:54 i tomt mål till den stora publikens glädje, 703 st. Målvakten  i Borås, Adam Höglund, blir naturligtvis 100%-ig men hans kollega i Helsingborg, Daniel Wahlberg, blir ändå 91%-ig trots förlusten, han släppte bara två puckar bakom sig.

………………..

VÄSTRA

Surahammar ligger kvar i topp trots förlusten mot Strömsbro. Arboga förlorar mot jumbon Munkfors och bytet av coach i Arboga fick ingen omedelbar effekt kan vi konstatera. Fagersta slår Hallstahammar på bortaplan och närmar sig Sura i toppen, bara tre poäng efter nu.

Strömsbro-Surahammar 4 – 3 (1-0, 0-1, 2-2, 1-0) skott: 27-37
Hemmalaget gör en smärre bedrift då man besegrar serieledarna Surahammar, på OT visserligen men om man tittar på skottstatistiken måste man även haft en bra defensiv och en bra målvakt.
Noterbart är att man gör mål efter bara 39 sekunder in i OT, genom Christoffer Persson.

Munkfors-Arboga 5 – 3 (1-1, 2-1, 2-1) skott: 38-37
Arboga vill absolut inte hamna i Hockeytvåan och man införskaffade sig därför en ny coach inför denna match, men det vill sig inte, tydligen. Matchen var jämn, 3-3, men i slutet av tredje perioden drar Arboga på sig en utvisning som Ivan Jakubic gör 4-3 på och när Arboga tar ut målvakten så gör Emil Sätterman 5-3 i tom bur. Arboga har 5 poäng medan Surahammar i ledningen. har 13 poäng, fem omgångar återstår.

Hallstahammar-Fagersta  1 – 2 (0-0, 1-1, 0-1) skott: 28-30
Målsnålt när Fagersta ändå vinner  och efter att Hallstahammar tagit ledningen i andra perioden så kvitterar Fagersta innan perioden är slut.
Ett PP-mål blir segermålet i tredje perioden då Henrik Sternebäck gör 1-2.
Bra målvakter i båda lagen, Fagerstas Lucas Johansson, 96,4%, och Hallstas Simon Thunberg 93,3%.
Matchen hade omgångens bästa publiksiffra i Västra, 337 st.

……………….

ÖSTRA

Här ser vi hungriga Hockeytvåan-lag som placerat Hockeyettanlagen på fjärde och femte plats efter halva seriespelandet!
Linden har infriat förväntningarna hittills och man tronar högst i tabellen. Wings är i samma form och ikväll vände man 0-2 till 3-2 i tredje perioden, mot Hanviken. Wings har lika många poäng som Linden 12p. Trångsund och Nacka går tungt och sladdar i tabellen.

Linden-Trångsund 4 – 2 (1-0, 3-2, 0-0)  skott: 34-25
All action i andra perioden och coacherna rapporterar att det var Lindens match.
580 åskådare fick se Jere Manninen göra sista målet i matchen, 4-2 i PP, i andra perioden. Trångsund försökte komma närmare i tredje perioden men fick inte till det.

Nacka-Viggbyholm  1 – 4 (0-3, 0-0, 1-1) skott: 33-26
Matchen i princip avgjord efter Viggans tre mål i första perioden redan. Rapporter från coacherna säger att Nacka försöker väldigt bra att komma igen men Viggans målvakt Gustav Lindström, 97%, och försvaret framför honom reder ut attackerna vilket gör coacherna nöjda. Nackas Fredrik Schlyter gör 1-3 i början på tredje men Viggans Max Rydell gör 1-4 ganska omgående vilket blir slutresultatet.

Hanviken-Wings 2 – 3 (0-0, 2-0, 0-3) skott:39-23
Redaktionen på plats bland de 184 åskådarna och fick se en mycket underhållande match. Första perioden bjöd på högt matchtempo och en del fina chanser som inte resulterade. I andra perioden tog Hockeyettalaget tag i matchen och gjorde välförtjänt två mål. Inte många kunde se tecken på vad som hände i tredje perioden. Wings höjde energin väsentligt och kunde göra tre mål på kontringar medan Hanviken såg alltmer nedslaget ut. Hanvikens store Felix Liljegrens hårda arbete och fina mål till 1-0 kunde ändå inte tända sina medspelare till att kämpa hårdare medan ett flertal spelare i Wings verkligen offrade sig, speciellt i första och tredje perioden. Målvakten Mutze får 95% och gör en strålande insats. Backen Båvensjö fick mycket beröm och centern Otto Larsson gör två mål, inklusive vinstmålet!