Stabil vinst i första träningsmatchen

Det var ett reservbetonat Almtuna som kom på besök i Björkängshallen igår. Gästerna saknade 7 st tongivande spelare och hade fyllt på med juniorer. Dessutom använde de sin tredjemålvakt. Huddinge hade också 5 ordinarie spelare som stod över matchen.

Redan i första perioden tog Huddinge initiativet och bet sig i omgångar fast i Almtunas zon. Redan efter 2.57 drog Almtuna på sig en utvisning för fasthållning. Det behövdes inte med än 26 sekunder i spel i numerärt överläge för att Huddinge skulle ta ledningen med 1-0 genom Filip Norman assisterad av Andreas Bergkvist. Almtuna hade en utvisning till under perioden men det blev inga fler mål innan pausvilan.

I andra perioden utökade Huddinge ledningen till 2-0 efter 15.41 genom Gustav Ahnelöv assisterad av Fredrik Renström och Anton Kalte. Huddinge behöll trycket och inte ens när Huddinge drog på sig en utvisning i slutet av perioden kunde Almtuna egentligen skapa några riktigt bra chanser.

Huddinge inledde den tredje perioden i boxplay i 1.43. Almtuna fick ytterligare en möjlighet med en spelare mer på banan 5.47 in i perioden då Huddinge fick en utvisning för knätackling. Utvisningen spelades av och bara 15 sekunder efter att Huddinge blivit fulltaliga kunde Niclas Lehmann sätta 3-0 med ett snyggt och rappt avslut på ett friläge. Passningen fick han av Måns Krüger. Almtuna fick in en puck i mål efter 9.55 men målet dömdes korrekt bort på grund av spelare i målgården.

Det syntes helt klart skillnad på spelet igår jämfört med föregående säsong. Vi tog ett snack med tränare Mikael Österblom för att höra hur han såg på det.
– Själva spelet och spelidén har vi egentligen bara jobbat med på två träningar än så länge men jag är riktigt nöjd med det jag såg igår. Jag tycker att laget har plockat upp idén, säger Mikael.

– Vi vill vara ett spelande lag. Vi ska kunna spela oss ur situationer och vända spelet till vår fördel och det tycker jag att vi gjorde idag.

Vi kan kort och gott konstatera att första träningsmatchen fick klart godkänt. Nästa träningsmatch är på onsdag 21/8 då vi möter Köping på bortaplan.