Matchrapport: Segeltorp – Strömsbro HC

Den åttonde omgången av ATG Hockeyettan spelades på söndagseftermiddagen i Segeltorpshallen. Hemmalaget höll en hög press och såg ut att gå vinnande ur striden men Strömsbro visade en oerhörd lagmoral som vände 3-1 till 3-6 i den sista perioden efter två mål vardera av Krister Sundlöf och Joakim Axman.

Det var ett högt tempo i den första perioden. Det lag som var närmast att spräcka målnollan var Segeltorp när de prickade stolpen bakom Alexander Flink i Strömsbromålet, men 0-0 stod sig perioden ut.
Båda lagen fortsatte med det höga tempot från den första perioden i mittenakten. Det var hemmalaget som skulle ta ledningen med 1-0 när de fick in en studsande puck. Alexander Flink fick jobba hårt i målet och stod för ett par riktigt fina räddingar i numerärt underläge, men de blåklädda skulle ända öka på sin ledning till 2-0 när ungefär halva matchen gått.
Inför den tredje perioden stuvade Strömsbro om i kedjorna vilket skulle visa sig vara ett vinnande koncept. Manne Mattisson inledde målskyttet och reducuerade till 2-1 efter ungefär sju spelade minuter in i den tredje perioden. När hemmalaget ökade på sin ledning ytterliggare till 3-1 såg matchen ut att vara avgjord, men inom loppet av fyra minuter reducerade Strömsbro till 3-2 genom Kim Persson, kvitterade till 3-3 genom Krister Sundlöf och Joakim Axman gav bortlaget ledningen med 3-4. Krister Sundlöf och Joakim Axman hann också göra ett till mål vardera och till slut stod det 3-6 på tavlan och säsongens kanske häftigaste vändning var ett faktum.

Segeltorps IF – Strömsbro HC 3-6 (0-0, 2-0, 1-6)
Skott: 41-30 (12-6, 18-14, 11-10)
Utv: 14-10 (8-4, 2-2, 4-4)