Inför Enköping – Hammarby

Ikväll inleds back-to-back mötet med Enköpings SK med en bortamatch i Uppland. Här är allt du behöver veta inför det grönvita mötet laget emellan. 

 

Enköping SK är ett lag Hammarby haft förtvivlat svårt med. Laget dök upp igen efter några år i den västra serien inför förra säsongen. På de senaste fyra möten lagen emellan har ESK vunnit samtliga.

Senaste segern (och den enda) var i november 2014 när de besegrades med 3-1 i SDC-Hallen efter mål av Hampus Harlestam, Magnus Kullerback och Tim-Robin Johnsgård.

Ligger placeringen över Bajen

ESK har inlett vårserien med fem segrar på nio matcher och ligger en plats före Hammarby i tabellen. Med en match mindre spelad. I snitt har de gjort flest mål per match med 3,8 i snitt. Så det gäller för målvakterna Andersson/Due-Boje att vara på hugget.

Tittar vi på statistiken är inte Enköping direkta favoriter i ”Special teams”. Laget placerar sig på sista plats både i Powerplayligan och Boxplayligan. Spelare att se upp med är Zebastian Bodini Schmitt med sina tio poäng på nio matcher i fortsättningsserien.

På målvaktssidan leder Enköpings målvakt Pontus Hagman den östra ligan med över 95,04% i räddningsstatistik. På andra plats ligger Hammarbys Sebastian Andersson på 92,98%.

Läget i Hammarby

Gustav Eriksson är skadad och kommer inte att komma till spel. I övrigt är samtliga spelare tillgängliga för spel. Hammarby kommer från en rejält sur förlust senast mot Segeltorp och räkna med att spelarna är toktaggade inför uppgiften.

Efter en minst sagt jobbig höst har Hammarby kommit i gång efter nyår och tittar vi på statistiken ligger Hammarby väldigt bra till. Första placerade i Boxplayligan. Laget ligger etta i Fairplay och dessutom har Hammarby bäst målvakter.

En sak som är värt att notera är att Hammarby vunnit nästan samtliga tredje perioder. Så oavsett hur det ser ut i matchen är det alltid i den tredje perioden det avgörs.

Kvällens match 

SpelplatsBachohallen, Enköping 
Nedsläpp: 19:00
TV-Sändning: https://live.hockeyettan.se/livestream?id=24587

Fem senaste: 
Enköping: F-V-V-V-V
Hammarby: F-V-V-F-F