Hammarby tog tre poäng borta mot Enköping

Det var ett rejält revanschsuget gäng efter den snöpliga förlusten mot Segeltorp i söndags som på onsdagen gjorde resan till Enköping inför första mötet i ”Back to back”-veckan.

Matchen började lite trevande från bägge hållen och det var Enköping som inledde målskyttet i första perioden när André Fredriksson fick in pucken efter att bara drygt 7 minuter var spelade. Men Bajen vek inte ner sig utan jobbade sig in mer och mer i matchen och efter nästan 14 minuter så gav det utdelning när Nestor Plarsmo som har börjat hitta målformen lyckades kvittera till 1-1, ett resultat som stod sig perioden ut.

Andra perioden var inte gammal när Jonathan Tärnblom fick till en riktigt bra placerad handledare efter endast 33 sekunder i perioden och 2-1 till gästerna var ett faktum. Efter Bajens ledningsmål så släppte man på handbromsen och trummade på till drygt 7 minuter in i perioden då Joakim Albertsson sköt från blå och pucken gick klockrent in i krysset. Med Bajenögon sett så kan man konstatera att andra perioden var Hammarbys i princip helt och hållet fram till mitten av denna  då ESK fick Robin Nilsson utvisad för slashing efter 9:31 i andra. Perfekt med powerplay för Bajen kan tyckas men ESK lyckades efter endast 23 sekunder få ett friläge i numerärt underläge och Daniel Andersson kunde reducera i ett läge i matchen där Bajen hade ett ganska så markant momentum. 2-3 stod sig perioden ut och den tredje perioden väntade.

Efter 4 minuter i tredje perioden så drog Tärna på sig en utvisning för hög klubba. Bajen har haft ett riktigt bra boxplay i den här serien men det hjälpte inte då ESK med Robin Nilsson i just nämnda spelform kunde kvittera till 3-3. Men känslan att det var ESK som tagit över fanns inte i Hammarbys bås utan uppmaningen till varandra var hela tiden tålamod och hårt jobb. I och med det hårda jobbet så fick Hammarby med sig en utvisning på ESK:s Zebastian Bodini Schmidt för slashing 6:32 i den tredje perioden. Med Bajens förra PP på näthinnan så var det med skräckblandat förtjusning man tog sig an uppgiften och efter drygt 1:30 i PP kunde Emil Mäki få in pucken bakom Pontus Hagman och 4-3 till gästerna var ett faktum. ESK tog timeout efter drygt halva den tredje perioden och forcerade mot slutet genom att plock ut sin målvakt och spela 6 mot 5 med drygt 3 minuter kvar av perioden. De hade ett byte där de pressade en lång stund mot våra allt mer trötta krigare som befann sig på isen. Men Bajen stod emot och kunde ta med sig alla tre poängen hem till Söder och en riktigt god känsla inför returen på lördag och självaste Bajenkvällen.