Inför matchen mot Enköping: på onsdag avgörs allt

Precis som rubriken säger avgörs allt i morgon onsdag. Blir det Enköping eller blir det Hammarby som i sista stund undviker kval. I morgon kväll vet vi.

Mer spännande än så här kan det inte vara. En direkt avgörande match om vilket lag som stannar kvar i Hockeyettan och det andra hamnar i kvalserien till Hockeytvåan. Just nu är det fördel Hammarby med tre poäng och +6 i målskillnad.

Detta betyder att Enköping måste vinna matchen på ordinarie tid med minst tre mål. Då hamnar Hammarby i kvalserien. Alla andra resultat gör att Enköping i stället får kvala sig kvar i Hockeyettan. Skulle lagen hamna på samma målskillnad (ex 4-1) är det fördel Enköping då de gjort fler mål.

Motståndarna

Det råder nog inget tvivel om att det gått tungt för Enköping under denna säsong precis som för Hammarby. Dock är det just ESK som har det psykologiska övertaget med 3-1 i matcher denna säsong, även om det var just Hammarby som vann senast i Enköping.

Enköpings stora stjärna är #21 Daniel Andersson. Han gör flest mål, flest poäng, tekar bäst och skjuter mest. Där får Hammarby se upp. I special teams finns det bara ett lag som är ”sämre” än Hammarby, och det är just Enköping. Men denna statistik har ljugit förr och den ska man inte luta sig mot. Senast gjorde Bajen båda sina mål i PP.

Läget i Bajen 

Gustav Eriksson och Jacob Wallin har saknats ett tag och i matchen mot Segeltorp utgick Felix Johansson. Oklart om han kommer till spel, det lär vi veta mer om under morgondagen (onsdag).

Grabbarna kommer göra allt för att det ska bli en säsongsavslutning i morgon. De känner sig fokuserade på uppgiften och har gott självförtroende.

Res till Enköping 

Supporterföreningen Bamsingarna anordnar resa till Enköping i morgon.
Läs mer i deras Facebookgrupp här.

Vill du ta dig på egen hand till Enköping, hittar du den här. 

Nedsläpp sker 19:00 och entrén ligger på 100 kr.

Kan du inte närvara sänds matchen på Webben. Länk hittar ni här.