Jag är Mariestadskille nu!

Erik Olsson var 18 år när han lämnade Arvika för att spela ishockey i Mariestad. Där fick han en lysande start med två kanonsäsonger vilket gav honom ett allsvenskt kontrakt. Men Mariestad lockade tillbaka honom och nu har han skrivit på för en fjärde säsong efter återkomsten.
– Jag ser mig som en Mariestadskille nu, berättar han för hemsidan.


Vad roligt att det blev en förlängning för din del!

Ja tack, det känns jättekul!

Hur har funderingarna gått?

Det har varit lite blandat med motivationen efter säsongen och lite med skola som jag sökt och så. Men nu har dom bitarna trillat på plats och suget har kommit och är lika stort som tidigare och nu känner jag att jag kan lägga tiden som krävs och därför vill jag också fortsätta.

Vad är det för skola du kommit in på?

Jag kom in på universitetet i Karlstad och dit funkar det bra att pendla några dagar i veckan, jag ska läsa fastighetsekonomi är tanken.

Det har lämnat några rutinerade spelare och det har kommit in en del yngre killar, hur har det spelat in när du har funderat?

Vi har pratats vid en del efter säsongen och stämt av läget med varandra, men i slutändan är det vad man själv vill som får avgöra och jag vill verkligen fortsätta spela i Mariestad och jag tog kontakt med Calle och sedan har vi haft en dialog ett par månader och nu har det löst sig och nu är jag verkligen glad över att det blir en fortsättning i Mariestad.

Jag hörde ryktas om att du köpt hur i Mariestad, har du blivit en Mariestadskille på riktigt nu?

Ja inte hus men lägenhet. Tanken var att bo kvar i Mariestad även om det inte hade blivit någon ishockey, så även om jag kom hit för ishockeyn så är det Mariestad som jag ser som mitt hem nu oavsett. Men jag vill verkligen fortsätta och det känns verkligen bra att det blev så.

Hur ser du på generationsväxlingen som sker nu?

Det var lite som när jag kom 2013, då var det också ett generationsskifte och det var en av de roligaste säsongerna jag spelat i Mariestad med ett ungt lag som hade väldigt roligt tillsammans. Samtidigt är det tunga pjäser som lämnar men det är alltid några som kliver fram och drar lasset när andra lämnar och det finns det några som kan göra i laget. Så visst är det tråkigt att de lämnar, men jag ser fram emot säsongen, jag tror vi kommer få mycket roligt med så många unga killar i laget.

2013 var du en rookie, nu blir du istället en av de mest rutinerade. Hur ser du på att få kliva in och ta mer ansvar?

Ja det får man vara beredd att lasta när man spelat en del matcher i hockeyettan och det är yngre som kommer upp, då får man vara beredd att ta ansvar. Samtidigt tycker jag det är rolgit att se de yngre som är i början av sin seniorkarriär och drivet de har, jag ska göra mitt bästa för att hjälpa dom med att stötta och snacka med dom.

Hur ser du på ert lag, är det slagkraftigt tycker du?

Ja det tycker jag! Vi har en del gubbar kvar som var viktiga och sedan har vi några som gjorde sin första seniorsäsong förra säsongen och som kommer att växa och några som gjorde någon match förra säsongen bara men gjorde det bra. Dessutom en del nya som säkert scoutats bra, jag har lite dålig koll på dom tyvärr, men av det jag snackat med Calle så låter det väldigt bra så jag tror på att vi har ett lag för toppen.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström