BHF tappade tremålsledning i derbyt

Säsongens första daladerby ägde rum under onsdagskvällen när Borlänge Hockey åkte till norra Dalarna och skogarna i Malung. Ett Malung som efter inledningssegern mot Forshaga i premiären endast hade tagit 1 poäng resten av serien.

BHF öppnade piggt och efter 6.41 tog Markus ”Pajen” Persson vara på ett friläge och ordnade ledningsmålet för gästerna.

BHF som hade ställt Alexander Johansson i mål fick en del skott på sig också i inledningen men de flesta mitt på så Alex fick känna på pucken.

Lite drygt 2 minuter efter öppningsmålet kom nästa BHF mål när Rikky Hanspers som var tillbaka från skada öppnade upp hela banan med sin diagonalpassning fram till Jacob Thor som dubblade BHFs målskörd.

Efter 15.39 replikerade Malung genom att göra 1-2 av Jesper Svadäng. Men BHF skulle få sista ordet innan perioden var till ända. I powerplay tog Mikael Hansson vara på sin egen retur när han från snäv vinkel skickade in 1-3.

I mittakten svängde spelet lite fram och tillbaka. Det såg nästan ut som en träningsmatch. Först klarade BHF av ett numerärt underläge då Jim Jakobs satt utvisad och strax därefter när man själva fick powerplay så passade nyförvärvet från Lindlöven Andre Dahlqvist på att göra sitt första poäng i BHF tröjan när han satte 1-4 och matchen såg avgjord ut efter 40 minuter.

Samtidigt som BHF kände att matchen redan var avgjord kom Malung ut med en helt annan frenesi i slutakten. Och man kände verkligen att matchen fortfarande levde när man efter 13.30 satte 2-4 i powerplay. När BHF sedan drog på sig 2 raka utvisningar och Malung kunde parkera spelet i BHFs zon genom 2 raka powerplay kom 3-4 reduceringen med 2.37 kvar att spela.

En sista forcering från hemmalaget gav sedan effekt. Efter en tilltrasslad situation framför Alexander Johansson kunde Carl-Axel Brasken sätta dit kvitteringen till 4-4 och förlängning väntade.

Där kunde samme Brasken avgöra i ett friläge och bonuspoängen till hemmalaget som därmed stod för en stark vändning.

skott totalt 48-40 (13-13, 13-14, 18-13, 4-0)

utvisningar Malung 5×2 BHF 5×2

domare Douglas Hurtig

En riktig plump av BHF. Ledning med 3 mål och mindre än 7 minuter kvar att spela så släpper man in 3 mål. Man får alltså konstatera att hockey skall spelas i 60 minuter och att det aldrig är för sent. Starkt av Malung att hämta upp underläget och sedan var avgörandet rättvist med tanke på spelet i förlängningen.

Efter att bara tagit 1 poäng så tappade BHF lite mark på topplagen men ligger kvar på 4e plats i tabellen. Härnäst väntar hemmamatch då man på söndag tar emot Kumla hemma i Borlänge ishall.