Inför Lindlövens IF – Skövde IK

Hemmamötet mot Forshaga i onsdags fick ställas in och kommer spelas längre fram. Det innebär att Skövde nu har två hängmatcher som måste spelas ikapp och mycket mer inställda matcher vill vi inte ha för att undvika ett tight schema innan jul. Dessutom är det naturligtvis en nackdel med det hattande i matchandet som det nu blivit. Tacka vet jag när det rullar onsdag och söndag. Nu håller vi tummarna för att denna söndagsmatch uppe i Lindesberg blir av. Hemmamatchen mot motståndaren Lindlöven kommer vi ihåg då den inte avgjordes förrän på straff nummer sexton när David Lundmark den gången agerade skarprättare!

Det är ett adventsfint Billingehov jag besöker på lördagsförmiddagen för att intervjua Skövde IK:s tränare Fredrik Ljunggren. Vi brukar alltid inleda pratstunden med några ord om föregående match men någon sådan finns det ju inte denna gång då Forshaga lämnade återbud, körde ni ett träningspass istället eller fick grabbarna ledigt?

-Nej vi tränade så vi var på is i vilket fall, svarar Fredrik.

När kom beskedet om inställd match och hur kommunicerar ut till spelarna?

-Slutgiltiga beskedet kom väl strax efter ett tror jag. Det var diskussioner redan på morgonen men sedan fick det lite flera fall. Jag vet inte hur många smittade det är men det var i vilket fall symptom då. Så strax efter ett kom slutgiltiga beskedet. Vi har en sådan här grupp i WhatsApp (En gratis meddelandetjänst, reds. anm.) som vi snabbt kan få ut information i.

Hur lade ni upp träningen nu när den kom så plötsligt på och dessutom skulle ersätta en match?

-Nej men vi fortsatte att träna på de sakerna vi gjort, det var inget annorlunda på något sätt. Vi höll det ganska kort, det blir svårt för all för man är ju inställd på match och blir ganska besviken när det blir så. Även om man har full förståelse för läget har man ju gått och förberett sig under dagen och så kommer ett sådant, det blir lite sena ändringar som det kan bli i dessa tider. Det är klart att man är inställd på att spela så det blir mentalt är tufft men jag tycker vi hanterade det på ett bra sätt.

Det ställer till det för många, jag gick förbi hovet där på lnchpromenad och då kom en av våra materialare precis som hade fått fara iväg för att ställa om omklädningsrummet från match till träning!

-Ja det blir lite att justera med, absolut.

Nu ska man ju inte lägga någon energi på saker man inte kan påverka men samtidigt går det ju inte att blunda för att det blivit väldigt hattigt fram och tillbaka i spelschemat för er det senaste, hur påverkar det er?

-Nej men som jag sa här att när beskedet kom i onsdags var man så klart inställd på att spela och nu höll det upp igen och det efter en prestation senast som vi ville hitta tillbaks på vinnarspåret efter såklart, så på det viset hade vi gärna spelat. Men annars är det bara att gilla läget och hoppas att det kan flyta på sista veckorna som är för då har vi ett riktigt tight och roligt matchschema. Det var ju ett uppehåll innan som gjorde att det var glest med matchandet och sedan kom den här på också så det är klart att det varit lite orytmiskt och det är man inte van vid. Men det är inga problem.

Målvakterna får lite individuell isträning ibland, hur mycket ren målvaktsträning är det varje vecka?

-Den som är rent specifik nu är på lördagsmorgon där vi kör och Gunnar (Lindgren) håller i. Han ska jobba med målvakterna och ser till att det är lite skyttar därute. Så det är väl den som görs och som vi har stående.

Innebär det att de slipper något annat träningspass eller innebär den träningen att de helt enkelt får mer?

-Det är mer.

Jag har inga läsarfrågor idag men jag har till att börja med en notering från dagens läktare och sedn en fundering från Basse gällande Jimmy Krusell. När jag hörde dem så frågade jag därute om Jimmy har blivit veckans hackkyckling?

-Nej så är det absolut inte, svarade någon av materialarna, han är säsongens hackkyckling!

-Säsongens hackkyckling, funderar Jimmy Krusell. Nej men det är väl så därute att det är alltid lite bus och den här veckan har de vart på mig, haha. Det är massa ”ohörbart” på skridskorna så jag inte kan åka därute.

Noteringen från dagens läktare (Anders Lundström) var att du var blixtrande snabb därute?

-Haha, nej det håller jag inte med om, skrattar Jimmy. Idag var det svåråkt och det var andra träningen på rad.

Basse hade en fundering och han tyckte att du höll dig mycket längs med sargerna och undrade om du hade något sliptricks att dela med dig av?

-Jag fick slipade skridskor inför den här träningen och ena skridskon var väldigt väldigt vass. Jag fick stå i båsdörren där och försöka få den lite slöare.

Har du någon misstänkt, hörs en försiktig röst från hörnet av tränarrummet?

-Jag har fått lite tips på olika och än så länge finns det ganska många misstänkta så det är lite jobbigt, haha.

Det är bara Fredrik som du vet är oskyldig då?

-Ja han är oskyldig, jag tror inte HC skulle göra så.

HC?

-Head Coach!

Efter dom funderingarna vänder jag mig åter mot HC med frågorna. Du fick berätta om en back senast och vi betar av en till idag tänkte jag. Berätta om #22 Tom Olsson?

-Jag tycker att det är en back som tagit kliv under säsongen, från försäsong till seriespel och en som man känner att man verkligen kan lita på i seriespel. Jag tycker han är en allroundback med bra förstapass, han är duktig på att skapa sig själv tid och hitta lösningar nere i egen zon. Jag tycker också att det finns offensiva kvalitéer som vi kan använda oss av på ett bra sätt. Men en back att lita på som gör ett väldigt väldigt gediget och bra jobb i det tysta på något sätt. Jag tycker det sticker ut i hur han löser situationer nedifrån med puck på ett väldigt bra sätt. Sedan är han stabil i det defensiva spelet. Ligger rätt i banan och gör det bra.

Hur ser det ut på sjuk och skadesidan?

-Fredrik Dahné är fortsatt skadad. Willys (William Johansson) förkyld. Martin Olsson fortsatt skadad.

Robin Wallin är tillbaka i träning?

-Robin har tränat på här i några dagar.

Och Willys, vilket oflyt han har?

-Ja det är tufft och vi får se vad det här är. Det är tuffa tider också och jag kan tänka mig att är det en vanlig förkylning så hade han säkert kört i vanliga fall men det är tuffa direktiv och så har det varit för alla spelare. Symptom, stanna hemma, testa dig, kom tillbaks när det är ett negativt svar.

Nu är det ju en hel del luft mellan femman och sexan i tabellen och därmed platsen ovan eller under strecket men jag misstänker att Lindlöven, som ligger femma, kommer kriga ordentligt ändå i streckstriden, dina tankar inför matchen?

-Jag tycker att Lindlöven är ett bra lag. Ett spelande lag som är fysiskt starka. När vi mötte dem var det en tuff och tät match. Jag tycker också att de har växlat upp lite det sista, de har tagit mer poäng på slutet än i början om jag inte är fel ute. Så ett spelande lag som är skickliga med puck samtidigt som de är starka i det fysiska spelet så att det blir en tuff utmaning. Men vi känner att vi är där också och vill till Lindesberg och göra en riktigt riktigt bra match. Det blir en rolig match, det tror jag.

Förra matchen var ju den där som det inte blev mål förrän den sextonde straffen!

-Ja precis, Lundmark (David) gick in och satte den.

Nu är Robin tillbaka men kanske lite ringrostig, kastar du in honom i söndagens match eller blir det fortsatt Hugo?

-Det är Hugo som står.

Då önskar jag lycka till!

-Tack så mycket!

Matchlänk om du vill se den på webbteve hittar du här. https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-lindlovens-if-skovde-ik-wc5eqr

Inga läsarfrågor denna veckan och då blir det bara en massa dumheter från läktaren och Basse. Så snälla, hjälp mig genom att skicka in läsarfrågor till [email protected]

Ingen vet ännu vad det ekonomiska utfallet för denna säsong kommer landa i. Men en sak vet vi och det är att ekonomin är ansträngd under denna Coronasäsong. På hemsidan hittar du information om hur du ekonomiskt kan hjälpa Skövde IK genom säsongen. Femti femti lotter, SIK-stödet eller varför inte handla julklappar via sponsorhuset. Länk till julklapparna på sponsorhuset hittar du här. https://www.sponsorhuset.se/skovdeik/intro

KÖR SÅ DET RYKER NU GUBBAR!