Skilda världar i vårpremiären

Det är 38 dagar sedan KIF spelade match.

14.00 i dag är det äntligen dags.

Jesper Strandelin är ”ganska” sugen, om man säger så.

– Vi avslutade serien med fem raka segrar och en riktigt fin känsla i laget, så man har längtat väldigt mycket, säger KIF-backen.

 

KÖP EN DIGITAL BILJETT!

SWISH: 123 601 38 41

 

17 december 2020 vann KIF derbyt mot AIF med hela 8-2. Det känns som att det är en evighet sedan.

Matcherna mot Vännäs, Sundsvall och Övik har tvingats ställa in på grund av coronaproblematiken. Jesper Strandelin beskriver en hockeytillvaro som är väldigt ryckig och underlig.

– Man vill ju bara att viruset ska försvinna och att allt ska bli normalt igen. Att man inte har spelat på över en månad hör ju inte till vanligheterna, säger han.

Men självklart är det ju så att ishockey bara är ishockey i dessa sammanhang. Människors välmående är ju det viktigaste. Det är Jesper Strandelin så klart helt på det klara med.

– Ja, vad ska man göra? Hockeyn blir ju sekundär. Hälsan går ju alltid först. Vi får faktiskt vara glada att vi över huvud taget får spela. Jag tycker synd om damlaget, juniorerna och lagen i tvåan som inte kan spela. Det vore väldigt tråkigt om vi i Hockeyettan inte fick fortsätta spela men vi utgår hela tiden från att vi ska spela hela säsongen.

 

Se vårpremiären på KIF-TV här! Hjältarna levererar!

 

Jesper Strandelins KIF startar vårserien i topp av tabellen med fem bonuspoäng eftersom man slutade sexa i grundserien.

Det är en plats som man vill behålla till play off.

– Självklart är målet att vinna serien. Vi har stora chanser att göra det. Vi har mött alla lagen och vet hur de spelar och vilka de är och vi vet vad vi måste göra för att vinna matcherna. Vi vill verkligen spela play off. Vi har kommit ihop som en grupp på ett bra sätt och fått en högre lägstanivå. Jag tycker att vi har visat att vi är ett skickligt lag och jag tror också att de flesta har sett det, säger Jesper Strandelin.

KIF har vunnit båda mötena mot Sundsvall den är säsongen. Hemmamötet slutade hela 8-0 och på bortaplan vann man med 4-3.

Men det är med vitt skilda förutsättningar som de båda lagen kliver in i den här matchen.

Som sagt har KIF fått vänta 38 dagar på nedsläpp.

Sundsvall däremot kommer att spela sin tredje match på söndag på lika många dagar.

Man mötte ju grannen AIF både i fredags och i lördags.

KIF: Noll matche rpå 38 dagar.

Sundsvall: Två matcher på 38 – timmar.

Snacka om raka motsatsen jämfört med KIF:s matchovana.

Frågan är ju, vem har störst fördel av det när ringrostiga KIF-ben (?) möter matchtrötta (?) Sundsvallsspelare.

Så här ser KIF-tränaren Kim Sunna på det.

– Det går att hitta både för- och nackdelar med det. Vi väljer att se på det som att vi kommer att vara jäkligt spelsugna medan de gör sin tredje match på tre dagar. Vi kommer att vara pigga och fräscha.

Hade du velat byta med Sundsvall?

– Nej, inte inför den här matchen. Jag gillar vårt läge.

Vi har vunnit mot dem i båda matcherna den här säsongen…

– Ja, hemma kom vi ur start från första början och satte prägeln på matchen och sedan rann det i väg till 8-0. Det var ingen snack den gången, vi gjorde en gedigen laginsats samtidigt som de inte hade någon av sina bättre dagar. På bortaplan blev det ombytta roller. Vi släppte in 0-1 tidigt men lyckades hitta ett sätt att komma tillbaka i matchen samtidigt som vi hade ett riktigt bra målvaktsspel.

KIF har några spelare som inte är i matchform inför dagens match.

Kim Sunna uppger att man har 20 utespelare att tillgå. Juniorspelarna Hampus Landström och Willy Halmkrona ingår i truppen. Och Robin Larsson kommer att flyttas upp som andremålvakt.

 

Mattias Heikki