Första nollpoängaren för Hudik Hockey

För första gången i ATG AllEttan Norra blev Hudik Hockey utan poäng. Gästande Östersund kunde vända 0–2 till seger med 4–2 (0–1, 2–1, 2–0) sedan förre HHC-spelaren Simon Lövgren skickat in sista målet i tom hemmakasse.

Fotograf: FlyWood Studio.

– Jag tycker vi började bra, men sen slarvar vi och drar på oss några onödiga utvisningar, och det blev avgörande i den här jämna matchen, sa hemmatränaren Magnus Nilsson.

Hudik Hockey mot Östersund brukar alltid bjuda på jämna matcher och lördagens drabbning i Glysishallen blev inget undantag, även om första perioden kändes lite avvaktande. Inget av lagen kom fram några heta lägen, men trots detta kunde HHC gå till pausvila i ledning efter mål av #20 Henrik Marklund.

Målet kom till på en spelvändning där Marklund fick läge att bryta in och skjuta sedan Östersundsbacken David Westlund tappat skäret och ramlat. Marklund satte ett lågt skott till vänster om Carl Hjälm i gästernas mål.

– Vi gör det bra, vi ligger rätt och även om jag tycker att Östersund har ett litet högre tempo så släpper vi inte till något, sa Nilsson.

– Östersund är ett bra lag och det var betydligt högre tempo i den här matchen jämfört med de vi spelat tidigare.

Första perioden var ändå lite olikt andra matcher mellan dessa lag, den kändes nästan lite snäll. Men i början av den andra perioden började det hända saker, det small lite mer i närkamperna, det tjafsades lite mer efter avblåsningarna och det blev allmänt lite hetare.

Första riktiga tjafset kom mellan HHC:s Almtuna-lån, #18 Felix Carenfelt och Östersunds Linus Rotbakken, vilket renderade båda två minuter i utvisningsbåset. Strax därefter drog gästerna på sig ytterligare en utvisning och hemmalaget fick spela fyra mot tre.

Då kom också 2–0 sedan #12 Christoffer Jansson klippt till på #55 Andreas Söderbergs passning.

– Så långt tycker jag att vi gjort det mesta rätt, men sen började vi slarva. Vi drog på oss några onödiga utvisningar och det straffar sig mot ett så bra lag som Östersund, sa Nilsson.

Det diskuterades visserligen om utvisningen på #54 Hannes Lindström var rätt, men med HHC-backen på utvisningsbänken kunde Östersund reducera sedan Felix Lidgren styrt in pucken framför #25 Andreas Bosson, och innan perioden var över hade också Östersund kvitterat.

2–2 kom med endast 30 sekunder kvar, och det kom efter en snabb spelvändning. Albin Runesson frispelade Lucas Sandström som drog bort Bosson och la in pucken i mål.

Jämt och öppet inför slutperioden, en period där Östersund satte sig i förarsätet sedan Janne Kivilahti klappat in 3–2 i spel i numerärt överläge, detta sedan Henrik Marklund dragit på sig en (onödig) utvisning i anfallszon.

Därmed var HHC i ett läge man inte varit i tidigare i serien, det vill säga i underläge.

Tränarduon Magnus Nilsson och Johannes Westring bestämde sig då för att gå ner på tre femmor i jakten på kvittering, men det ville sig inte.

– Vi kände att vi måste försöka hitta energi i laget, men vi var inte riktigt där i dag, sa Nilsson.

HHC kunde inte skapa något och istället kom 2–4 i öppet mål sedan Simon Lövgren hittat rätt från mittzon.

– Det känns lite tråkigt att behöva förlora, men vi förlorar mot ett bra lag. Som tur är kommer det nya chanser för vår del, sa Nilsson.

Men exakt vilka de ”nya chanserna” är för HHC:s del kan man inte svara på i nuläget. Enligt spelprogrammet ska laget på en Norrlandstripp med matcher mot Piteå (torsdag), Boden (lördag) och Kalix (söndag), men rapporter säger att Piteå har drabbats av covid-19, och Boden har ju haft det.

– Piteå ska väl testa sin trupp. Sedan sägs det att Boden ska börja spela igen efter sin nedstängning, så det enda vi kan göra är att ladda för spel i det ursprungliga programmet, så får vi se vad som händer i början av veckan, sa Nilsson.

Skribent: Christer Stridh