Göteborgare vänder hem till västkusten

Per blev klar som ny tränare för några veckor sedan, nu kan han presentera sitt första nyförvärv. Robin Sundman Skärgårdskille som vänder hem till Västkusten igen efter några år ute i hockeysverige. Han är snabb, skicklig och ett riktigt yrväder på isen och framför allt rätt attityd till sitt hockeyspel, säger Per.

Andreas Elofsson tog ett snack med Robin, så vi får lära känna #11 som senaste säsongen besökte oss i Kalmartröjan!

Vem är du som person utanför ishockeyn?

Jag ser mig själv som en glad, social och trevlig kille och självklart hoppas jag alla andra gör det också.

Din resa startade i Bäcken HC, berätta om din hockeyresa fram tills idag?

Stämmer bra! Efter Bäcken gick jag till Frölunda och spelade där 1 år. Sen flyttade jag när jag var 16 år till Ljungby och spelade i deras J18-lag båda säsongerna. Sen bytte jag till Växjö Lakers och spelade där första J20 året, därefter spelade jag i Karlskrona sista J20 året. Senast spelade jag i Kalmar HC. Nu känner jag att jag varit i väg sen jag varit 16 år och vill komma hemåt igen för att vara med på Hanhals Kings resa.

Ditt bästa ungdomsminne i ishockeyn?

Måste vara när vi vann GP-Pucken i SH84, vi kom 2:a 3 år i rad mot samma lag och sen sista året vann vi det.

Vad är du för spelartyp?

Jag är en spelare med bra fart som vill producera framåt och vara kreativ i det offensiva.

Vad vet du om Hanhals Kings, vilken roll vill du ta och bidra med i laget?

Jag vet att Hanhals Kings är en seriös förening som vill ta nästa kliv till allsvenskan inom kort. Jag vill ha en offensiv roll där jag är som bäst när jag får förtroende.

Div 1 är en liga med mycket unga spelare, det innebär också att det blir lite juniorspel av det, när man tittar på avvägningar, bedömningar i spelet. Lag som får ihop seniorrutinen med en ingrediens av frejdiga ungdomar brukar lyckas bra. Känner du att du hittar en blandning av rutin och frenesi för varje säsong som går? Och förklara hur man kommer in i seniorspelet.

Jag gör mitt andra riktiga seniorår i år. Jag kände 100% mer mot slutet att man hittat en helt annan tajming och läste av spelet mycket bättre vilket underlättade enormt mycket för mig.

Om vi tittar framåt vad är ditt mål med ishockeyn?

Mitt mål med hockeyn är att kunna leva på den och ta mig så långt det går. Vill inte säga någon liga utan en liga och lag där jag trivs och kan leva på det.

Vad händer i sommar?

I sommar blir det förhoppningsvis lite is med Andreas Larsson samt fys med honom. Även en hel del individuellt.