Sex olika målskyttar höll sig framme i storsegern: Rihards Marenis, Calle Källström, Felix Fjällkeborn, Jesper Strandelin, Hjalmar Esko och Rasmus Similä.

Efter matchen hyllade KIF-tränaren Rihards Marenis.

– Han hade bestämt sig för att visa vägen på isen, i båset och i omklädningsrummet, säger Kim Sunna.

Glöm inte! Swisha gärna till Fanens Spelare! 123 193 72 00

Summering första perioden:

KIF hade merparten av pucken och spelet i den första rundan. Första heta chansen kom efter dryga fem när Hjalmar Eskos backhandpass hittade Hampus Hagström som hade störtat på mål.

I den nionde minuten bytte lagen frilägen med varandra. Först hittade AIF:s Oskar Fredriksson fram till det lettiske nyförvärvet Arturs Homjakovs. Passet var utsökt och läget bra. Men Ludvig Christoffersson räddade.

Sekunderna senare fick Rihards Marenis ett liknande läge på andra sidan isen. Det blev inget mål då men det skulle komma från hans klubba.

Men det var AIF som tog ledningen. KIF fick inte bort pucken i BP-spelet och det straffade sig. Oskar Fredriksson var hungrigast framför kassen och kunde peta in 0-1.

Svaret kom snabbt. Och den här gången prickade Marenis rätt.

Dragningen innan målet är redan nu en kandidat till säsongens snyggaste. 1-1 satt 20 sekunder efter ledningsmålet.

I slutet av perioden kom 2-1. Markus Magnussons passning var vacker att se. På andra kanten tog Calle Källström emot. Han siktade – och hittade bortre krysset.

Ett väntat resultat med tanke på spelbilden.

I slutet av perioden tacklades Rihards Marenis av AIF:s Philip Kemi

. Letten blev rasande och drog på sig en utvisning för crosschecking. Han lämnade sedan isen med en misstänkt skada.

Summering andra perioden:

Glädjande nog var Marenis tillbaka på isen lagom till den andra perioden. Smällen tog med andra ord inte så farligt.

Den andra perioden blev inte lika välspelad som den första. Men KIF inledde den på bästa sätt – med ett nytt drömmål.

Hjalmar Esko och Felix Fjällkeborn utnyttjade en två mot etta på bästa sätt. Esko fick pucken, la tillbaka den och Fjällkeborn sköt direkt till 3-1.

Det blev periodens enda mål. Närmast ett till var samme Fjällekborn när han sköt i ribban i PP

Hampus Hagström fortsatte att vara pigg och jobba hårt. Även i den här perioden var han nära att styra in en puck efter att ha gått på kasse hårt.

Och apropå ungtuppar i KIF såg Rasmus Similä riktigt fin ut i den andra rundan. Bland annat levererade han en riktigt mysig bakom ryggen-passning i PP som dock inte resulterade i mål.

Efter halva perioden tvingades AIF till ett målvaktsbyte.

Det var många frågande miner i ishallen när Aleksanteri Heiskanen plötsligt ursinnigt lämnade isen.

In kom istället Alexander Nilsson.

Ett SMS till KIF-TV hade kanske svaret. Kent Strandelin meddelade att skridskon förmodligen gått av.

KIF:s materialförvaltare har alltid full koll – även när han är på älgjakt i Tornedalen.

AIF vaskade fram få heta chanser i den andra rundan. Willliam Strömbäck höll sig framme vid en två mot etta. Största hotet var Oskar Fredriksson, precis som i den första.

Summering tredje perioden:

KIF defilerade i mål i den tredje perioden och vann den med 3-0.

Jesper Strandelin ökade på till 4-1 med ett riktigt fint dragskott i samma kryss som Calle Källström hittade i den första perioden.

KIF fick spela mycket PP efter att AIF-are efter AIF-are åkt på utvisningar. Ett fem mot tre-läge i 45 sekunder gav inget. Men när Arturs Homjakovs snackade till sig en femma och fick gå och duscha kom målen.

Hjalmar Esko, som hade en fin kväll i Lombia, rakade in en målvaktsretur till 5-1. Det efter en fin öppnande passning av unge Willy Halmkrona i PP.

Även en annan Kirunakille skulle få göra mål på retur den här kvällen, nämligen Rasmus Similä till slutresultatet 6-1.

Siffrorna speglade matchen ganska bra. KIF var numret större och går in till seriepremiären med en seger i ryggen.

3 oktober startar allvaret när Kalix kommer till Lombia.

– Skönt att få avsluta försäsongen med sen seger, säger Kim Sunna efter matchen.

Var det här genomgående vår bästa matchen under försäsongen?

– Ja det får jag väl säga men vi har spelat tuffare matcher. Vi var spelförande hela tiden idag. I starten drogs vi med i deras spel men efter deras mål är det inget snack om saken. Målet deras blev en väckarklocka för oss och efter det tog vi tag i matchen.

Tidigare har du pratat om att hitta det enkla spelet och ett bra första pass, hur såg det ut i kväll tycker du?

– Första perioden var väl si då där var vi lite slarviga men det blev bättre och bättre.