Två nya, tunga förluster för Kiruna

Helgens bortatripp slutade med två nya förluster.

Och nu är KIF förankrat nedanför slutspelsstrecket.

1-5 mot Strömsbro och 1-7 mot Hudiksvall. Det är siffror som svider i KIF:s jakt på play off.

En jakt som nu ser mycket mörk ut.

I lördag gick Strömsbro upp till en 3-0-ledning. Tidigt i den tredje perioden reducerade Philip Kemi till 3-1, framspelad av Jacob Hansson och Ludvig Christoffersson (!).

Men 4-1 kom fem minuter senare och sedan fastställdes 5-1:an när KIF spelade med en man mer.

Noteras ska göras att den förre KIF-backen Olle Hellström spelade för Strömsbro.

Värre blev det under söndagen. I oktober åkte KIF på en 1-10 smäll i Hudik. Så att det skulle bli en mycket tuff bortamatch var alla inställda på, trots att hemmalaget inte inlett Allettan med samma styrka som man visade upp i grundserien.

Nu blev det ”bara” 1-7 och ännu en storförlust var inkasserad.

Anton Elenius gjorde KIF:s tröstmål.

Därmed har KIF åtta poäng upp till Nyköping på rätt sida play off-strecket i serien.

Nästa helg möts lagen igen, då i Lombia. Strömsbro gästar på lördagen och Hudik på söndagen.