Inför Hanhals

Nu startar ATG HockeyEttan Södra Vår och Hanhals står för motståndet i första hemmamatchen. Det är en kort serie vilket gör det extra viktigt att ta poäng tidigt. Nu är det fullt fokus på serieseger för att nå playoff-spel som gäller.

Läs mer om förutsättningarna i ATG HockeyEttan Södra Vår här.

Det är en speciell säsong och fortsatta restriktioner gäller även i Vårserien. Detta innebär stort intäktstapp i våra kiosker och för vår biljettförsäljning på våra hemmamatcher. Köp gärna en ”Soffbiljett” eller en ”Fiktiv biljett” och se matchen online. Tack för ditt stöd!

Datum: Söndag den 6 januari
Nedsläpp: 16.00
Arena: Soft Center Arena
Livesändning: Se matchen live här!

Soffbiljett: Köp en soffbiljett för 50 kr så ingår en 50/50-lott med chans till finfina priser! Swisha 50 kr till 123 25 242 88.

Fiktiv entrebiljett inklusive grillad korv med bröd, 100 kr. Swisha till 123 33 847 65, märk med ”Entré”.

Huvudtränare Emil Ivanson inför matchen:

Vi missade tyvärr AllEttan och nu väntar en ny serie där det verkligen gäller att vinna serien. Hur ställer ni om?
– Vi kan inte blicka bakåt, utan framåt. Det har vi gjort. Vi har haft avstämning med spelarna inför kommande utmaning och det känns som att vi är redo för det. Det kommer bli en jämn serie med bra lag, det tycker jag årets serie har visat. Tycker att veckans träningar har varit säsongens bästa och det finns en hunger och ett engagemang för framtiden hos spelarna. Det finns inga frågetecken kring våran målsättning utan vi vill spela Play In-hockey när det vankas i mitten på mars.

Imorgon väntar Hanhals, dina tankar kring den matchen?
– Hanhals har under senaste tiden blivit lite mer organiserade, och det gäller för oss att driva spelet i högt tempo och skapa farliga målchanser. Då gäller det att vi blir raka i vårt spel och tar kampen framför deras målvakt. Vi ska ha en bra defensiv där vi kan vinna pucken snabbt för att lägga så lite tid som möjligt utan puck.

Läget i truppen och vad kommer nyförvärven tillföra?
– Det finns lite frågetecken. Vi vet att Jonathan Karlsson kommer att missa stora delar av denna serien på grund av överkroppsskada. Marcus Jörgensen kommer även han att missa matchen och där är det lite dag för dag. Eftersom det är två backar, så har vi lånat in Hugo Wendt och Casper Gillberg från Malmö. Dem ska ge oss en stabil defensiv, få stopp i spelet i egen zon och spela ett bra första pass. Hugo har gjort fyra träningar nu och gjort det bra. Casper ansluter under dagen och kommer vara tillgänglig för spel imorgon.

Lycka till!
– Tack så mycket!