Vass backförlängning sista pusselbiten i lagbygget

En vass förlängning på backsidan blir den sista pusselbiten i Enköpings lagbygge inför kommande säsongen i ATG Hockeyettan. Det är den egna produkten Wilmer Lindblad som skrivit på för ytterligare en säsong i grönsvart och därmed stänger klubbens ”silly season” för den här gången.

Wilmer Lindblad var tillsammans med rutinerade Robin Nilsson Enköpings allra främsta poängmakare på backsidan förra säsongen. Wilmer noterades för totalt 25 poäng vilket bara var en enda poäng sämre än Robin, lagets fjärde bästa i den interna poängligan.

22-åringen startade en gång i tiden i Enköpings hockeyskola och var klubben trogen ända upp till junioråldern. Då gick han först gick till Linköping, sen till Västerås för att sedan avsluta juniortiden i Örebro. På seniornivå har han hittills 94 matcher i moderklubbens tröja i ATG Hockeyettan men också 17 matcher med Vimmerby i samma serie och därtill elva allsvenska matcher med Vita Hästen.

Spelskicklig offensiv back

Wilmer har en fantastisk skridskoåkning och ett mycket bra skott som ofta kommer till användning från den offensiva blålinjen.

— Det känns jättebra att Wilmer förlänger sitt avtal med oss. Han är en spelskicklig offensiv back med ett bra skott. Han kommer fortsätta stärka vår offensiv och eftersom han är en ESK-kille känns det ju extra bra,  säger  Alexander Edstein som är ESK:s sportchef.

Lagbygget är klart

Lagbygget är därmed klart för den här försäsongen. Nyförvärven stavas Sebastian Lindström och Hampus Lindström på backsidan och på anfallssidan Max Popovic, Albin Olofsson och Liam Nilsson.

Horrsell bland spelarna som lämnar

Spelare som inte blir kvar i ESK är backarna Oliver Horrsell, Fredrik Lundin, John Petersson och Filip Andersson samt anfallarna Alexander Starck, Karl Sand, Elias Lindskog, Edvin Johansson, Adam Lidström och Filiph Åström. Av dessa var Oliver och Filiph på lån från allsvenska klubbar.

Noterbart är att hela 17 spelare är kvar från förra säsongen.

Se hela lagbygget säsongen 21/22 här >>