Böljande första hemmamatch

Bois första hemmamatch för försäsongen bjöd på en väldigt böljande historia där lagen turades om att ha kommandot och föra spelet. När sextio minuter var spelade så stod det 2-2 på tavlan det kom inte att avgöras förrän på straffar där Dalen till slut drog det längsta strået.

Första perioden inleddes annars rätt jämnt där Båda lagen hade några halvchanser men där Bois chanser kanske var lite hetare. Det dröjde dock till att laget fick powerplay innan utdelningen kom. Efter drygt 12 minuter spel så skjuter Lucas Jidenius från nära håll via en Dalenklubba in 1-0 målet, hans tredje på två matcher i Boiströjan, snacka om succéstart på hans seniorkarriär!

Det skulle dock bara dröja drygt två minuter innan kvitteringen kom, också det i powerplay, för Dalen då Ian Örnskog skjuter från kanten och pucken letar sig in på Isak Anderssons plockhandssida.De sista minuterna får Dalen luft under vingarna av målet och har några långa anfall mot Boismålet, men Isak Andersson står emot.

Den andra perioden inleder Dalen klart bäst de första 5-6 minuterna, större delen av spelet förläggs till Boiszonen även om de riktigt heta chanserna kanske uteblir. Men sedan är det som att vända på ett timglas för sedan är det Bois för hela slanten de nästa 6-7 minuterna. Då har Bois flera ypperliga lägen att ta ledningen igen, men David Elmgren gör några riktigt fina parader. Men så får Dalen powerplay igen och det är istället dom som får nästa mål. Nils Gunnarsson styr på nära håll ett skott från blå och pucken går mellan benen på Isak Andersson.

Den tredje perioden blir en rätt svängig historia. Bois jagar kvittering och har också flera bra lägen att få till den, bland annat skjuter Jesper Lindén i ribban. Men också Dalen har några riktigt bra chanser efter spelvändningar då Bois spelare trycker på. Isak Andersson får göra ett par riktigt fina parader, bland annat en snygg slide-räddning i slutminuterna. Och när endast 16 sekunder återstår så kommer också kvitteringen. Bois plockade ut målvakten och hade mycket trafik på kassen när Tobias Björklund skjuter från blå och pucken singlar in bakom en skymd Elmgren.

Sudden bjuder på flera chanser för båda lagen men slutar mållös och det blir straffar. Där sätter Jesper Lindén som ensam Boisare sin medan såväl Jonathan Tholander som Ian Örnskog sätter sina och Dalen står som segrare med 2-3.

Idag skulle jag speciellt vilja lyfta fram en junior som gjorde sin första a-lagsmatch, Didrik Gardelach som verkligen visade framfötterna och skapade flera riktigt bra chanser med sin fina skridskoåkning. I skadade Filip Enggqvists frånvaro så fick han spela med Linus Engqvist och Simon Eriksson och den omgivningen verkade passa 18-åringen alldeles utmärkt. Även junioren Johannes Andersson gjorde sin första a-lagsmatch och spelade i en femma bestående av idel spelare födda -00, alltså en ren juniorfemma.  Dom skötte sig alldeles utmärkt och spelade 0-0 i spel 5 mot 5.

Nästa match är på onsdag då allsvenska topplaget Karlskoga kommer på besök. Då får killarna verkligen bekänna färg!