Föreningar med skulder till förbundet nekas spel

På dagens möte i Tävlingsutskottet har Svenska ishockeyförbundet tagit beslut som gäller alla föreningar som har obetalda avgifter/­skulder till Svenska ishockeyförbundet (SIF), Specialidrottsdistriktsförbund (SDF) enligt tävlingsbestämmelserna §3:3 enligt följande:

  • Inga föreningar med obetalda avgifter ska tillåtas att delta i eventuella Kval, Playoff eller Slutspel
  • De aktuella föreningarna i Hockeyettan måste reglera sina obetalda avgifter till Svenska ishockeyförbundet (SIF), Specialidrottsdistriktsförbund (SDF) eller respektive Region senast på tisdag 19 februari klockan 12.00.

§ 3:3 KONTROLL AV AVGIFTSBETALNING

Svenska ishockeyförbundet (SIF) och respektive distriktsstyrelse ska övervaka att avgifter/­skulder till SIF och SDF regleras inom föreskriven tid.

Anmälningsavgift till serie och lagförsäkring, avgifter till ledar- och domarutbildningar samt medlems- och årsavgifter ska vara till fullo betalda innan aktuellt seriespel inleds.

Förbundsstyrelsen och respektive SDF-styrelse kan besluta att förening, som har oreglerade avgifter/skulder enligt föregående stycke, inte får delta i seriespel eller kvalificeringstävling för spel i högre serie så länge sådana skulder är oreglerade.