En stark insats av Mariestad mot Karlskoga.

Bois stod för en  riktigt stark insats när man ikväll besegrade allsvenska topplaget Karlskoga med 2-1 efter straffar. Det var en jämn match sett över 65 minuter, där lagen turades om att han initiativet, men Bois var betydligt skarpare i straffläggningen så resultatet måste sägas vara rättvist.

Drygt 720 personer hade bänkat sig för att se ett ungdomligt Mariestad ta sig an Staffan Lund-ledda Karlskoga med Mariestadsbekantingarna Alexander Anderberg och Max Wennlund bland annat. Bois saknade utöver långtidsskadade Lukas Larsson också två spelare från förstakedjan: Douglas Lögdahl (ljumske) och Oskar Norlöv (knä) men både hoppas kunna spela redan nästa match. Som ersättare för Douglas klev Herman Lundin, junior född -01, in som förstecenter och gjorde det bra sin första seniormatch. Också -00:an Didrik Gardelach fick förnyat förtroende efter sin goda insats mot Dalen.

Förstaperioden inleddes i högt tempo och det var Karlskoga som tog tag i taktpinnen de första minuterna, delvis hjälpt av ett tidigt powerplay. Bois spelade dock ett riktigt bra boxplay och Karlskoga skapade inte ens något halvfarligt. Men strax efter att Bois blivit fulltaliga får Karlskoga ett långt  anfall och Fredrik Höggren kommer loss bakom kassen och hittar Gustaf Thorell framför densamma och poängkungen direktskjuter in 0-1 bakom en chanslös Tobias Sandberg. Efter målet lyfter dock Bois upp spelet och har ett par chanser att kvittera innan Bois åker på en ny utvisning. Bois gör dock återigen ett bra boxplay och tar kommandot i matchen igen. Flera bra pass genom Karlskogaförsvaret hittar Boisklubbor men Tim Juel gör några riktigt fina parader i bortamålet. Med fem minuter kvar av period ett så tar dock Karlskoga över taktpinnen rejält och parkerar mer eller mindre i Boiszonen, två av minuterna spelar de också med en man mer. Då kliver Tobias Sandberg fram och gör ett par riktigt fina räddningar och perioden sluter 0-1.

Bois gjorde en till stora delar bra förstaperiod, men den andra perioden är ännu bättre. Bois pressar Karlskoga högt upp i egen zon och får träff på Karlskogabackarna vilket gör att Bois vinner mycket puck och får långa anfall. Därför är det fullt logiskt när Tobias Aronsson kvitterar till 1-1. Simon Eriksson och Filip Engqvist är det som får assisten efter att ha jobbat fram pucken till backförvärvet. Bois fortsätter att föra spelet hela perioden och har bland annat ett friläge när snabbskrinnaren Lukas Jidenius exploderar förbi backarna, men Lundberg lyckas precis avvärja när han nästan är bortfintad. När Bois sedan efter knappt 16 minuter får sitt första powerplay så osar det också mål, men laget får inte riktigt till avsluten i fina lägen.

I slutet av den andra perioden kliver Erik Olsson av isen vilket gör att Bois får avsluta matchen med tre kedjor. Karlskoga håller i den spelmässiga taktpinnen i den sista perioden, men Bois är hela tiden farliga i sina spelvändningar. Samtidigt är Karlskogas avslut i den tredje rätt ofarliga och Andreas Appelgren är mycket nöjd när han efter matchen visar skottkartan.
– Karlskogas skott kommer från ofarliga ställen på isen medan våra nästan uteslutande kommer från farliga ytor, det är jag väldigt nöjd med.

Bildbeskrivning:
Bild 1: Bois skott över tre perioder med röda prickar. Karlskogas skott från första två perioderna med svarta prickar.
Bild 2: Karlskogas skott i tredje perioden.

Perioden slutar mållös och i sudden så är det Karlskoga som har mycket puck i 3 mot 3-spelet, men Bois försvarar ytan framför kassan väl och även sudden slutar mållös och straffläggning följer. Där sätter Bois tre straffar medan Karlskoga bara sätter en och Bois är vinnare redan innan den femte straffomgången behöver läggas och Bois vinner matchen.

– Bois gör det bra och jobbar stenhårt och sliter sönder vårat spel, menar Karlskogatränaren Staffan Lundh efter matchen, som menade att Tim Juel, Fredrik Forsberg och Gustaf Thorell förtjänade plusbetyg i det egna laget.

I Bois var många väldigt bra, men kedjan med Eddie Davidsson, Erik Olsson och Jesper Lindén inledde starkt första två perioderna innan Erik blev skadad. Tobias Sandberg ska också hyllar, intervju kommer med honom på fredag.