Skövde tog fjärde raka segern när laget besegrade Borlänge

Två dagar efter derbysegern var det dags för Skövde IK att bekänna färg på nytt när Borlänge HF gästade Billingehov.
Den månghövdade publiken från måndagens derby lös med sin frånvaro och att laget inte får mer publik efter en derbyseger är, rent ut sagt, uselt av Skövdepubliken.
– Synd att det inte var fler här, men tack till alla de 905 som var här och återigen, när det går tungt, då kliver publiken in och det tänkte vi på i båset idag. Det ger oss en extra energi och det ser man på laget, sa Johan Hellström.

Efter urladdningen i måndags spekulerades det i om laget skulle orka ladda om. Men SIK startade bra och skapade en hel mängd chanser under den inledande perioden.
– Jag var inte orolig för det fysiska men för det mentala men killarna gör det jättebra och jag blev stolt över killarna, berömde Johan Hellström.

Rasmus Gustafsson fick en möjlighet efter knappt fem minuter när han bröt in framför Alexander Johansson men pucken smet utanför målramen.
Strax därefter trodde de flesta i hallen att hemmalaget tagit ledningen i matchen men Anton Brandhammars skott gick på fel sida nätet.
Dennis Santesson fick även han en möjlighet efter drygt sju minuter men när han skulle avlossa sitt skott fick han en tackling i ryggen och landade med axeln mot stolpen. En smäll som senare tvingade Santesson att kliva av.

SIK fick ett powerplay en kort stund senare men det numerära överlaget höll för lågt pucktempo för att skapa någon oreda hos gästerna.

Borlänge kunde försvara sig utan några problem och efter knappt tolv minuter var det även de som tog ledningen i matchen.

Jonas Halvarsson skickade iväg ett skott från blålinjen och framför mål gick pucken via en spelare och ställde Viktor Andersson som aldrig såg skottet komma.

Jonathan Ström och Johan Planeby fick ett bra läge att kvittera med drygt fyra minuter kvar men gästernas burväktare såg till att freda sitt nät den gången.
– Första perioden är tveksam från våran sida, vi pratade om att plocka hundradelar för att ge oss själva tid och utrymme men vi är för avvaktande i spelet utan puck, vilket vi blir lidande av i spelet med puck där vi sätter oss själva i svåra situationer. Vi är med i matchen och är inte på något sätt dåliga men var inte fullt nöjda, sa Johan Hellström.

I den andra perioden var det Skövde som var det spelförande laget och SIK satte hård press på sina motståndare gång efter annan.
Alexnader Henriksson hade en chans efter en dryg minut men Alexander Johansson räddade i sista sekund. Det var istället när SIK fick sitt andra powerplay som kvitteringen kom.

Henrik Thegel fick en öppnande passning, siktade och pricksköt 1-1 i det bortre krysset.
En dryg minut senare hade SIK vänt på tillställningen och var i förarsätet för första gången. Jesper Erlandsson stod för ett fint förarbete när han gav William Frödelius möjligheten att sno åt sig pucken av en Borlänge-försvarare, han i sin tur kastade in pucken framför gästernas målvakt och Erik Dahné stötte in pucken bakom Johansson.

Axel Abrahamsson är ingen offensiv spelare i grunden, men han fick ett gyllene läge att öka på till 3-1 efter dryga åtta minuter men Johansson stod för en svettig parad med sin högerplock.

Borlänge var inte ofarliga när de väl kom till anfall, de prickade bland annat Viktor Anderssons högra stolpe under mittakten. Men de lyckades även kvittera till 2-2 i powerplay.

Efter att Borlänge tryckt tillbaka SIK ordentligt och Viktor Andersson lyckats parera tre skott i rad kunde Markus Persson trycka in pucken bakom hemmamålvakten och det var målmässigt jämnt på tavlan på nytt.

Under slutet av perioden blev det grinigt i Billingehov och två spelare från vardera lag fick uppsöka utvisningsbåset efter lite handgemäng.

Medan de satt i utvisningsbåset tog SIK ledningen i matchen på nytt. Jonathan Ström fick stå helt ensam i slottet och kunde skicka in ledningspucken efter att ha blivit serverad den av Alexander Henriksson och Anton Brandhammar.
– I andra växlar vi upp och kapar de här hundradelarna vilket ger oss bättre chans att spela pucken och vi får igång vårt spel med pucken. Det är en jämn tillställning men jag tycker vi är bättre än dem i andra perioden, sammanfattade Johan Hellström mittakten.

I den tredje perioden valde SIK att spela smart och backa hem, utan att för den sakens skull hamna alldeles för lågt i sitt försvarsspel. Laget krigade för varandra och såg till att Borlänge fick ta avslut i dåliga lägen. Med undantag för Markus Persson som fick ett friläge efter knappa elva minuter. Men Borlänges skyttekung lyckades inte överlista fantomen mellan stolparna. Viktor Andersson stod för en tv-räddning med sin plockhandske och såg till att SIK fortsatt var i ledning.

Kort därefter blev det ett nytt gruff efter avblåsning och matchen mellan Max Kardevall och Philip Norberg Aspnäs slutade med en hemmaseger och båda två fick lämna isen i förtid med var sitt matchstraff.

SIK jobbade smart och väntade på att Borlänge skulle göra misstag i sina försök att nå en kvittering och Johan Planeby fick en möjlighet att stänga matchen efter knappt 16 minuter när han bröt ett uppspel men avslutet prickade stolpen den gången.
Planeby skulle dock få sin revansch en stund senare.

Borlänge tog sin timeout efter 17.52 och plockade ut Alexander Johansson för att spela sex mot fem med en och 50 kvar att spela men istället för en kvittering så kunde Johan Planeby på nytt sno åt sig pucken och med tom kasse gjorde han inget misstag, Planeby skickade in 4-2 och SIK plockade sin fjärde raka seger och femte matchen i rad som laget tog poäng.
– I tredje perioden så handlar det givetvis mycket om att vara noggrann och inte bjuda på för mycket eller backa hem för mycket. Det blev extremt mycket försvarsspel och vi reder ut det galant, jag tycker det är en bra seger idag igen. De får några skarpa lägen men då är Viktor där. Vi har pratart mycket om att ha disciplin och tålamod och det ger oss en trygghet i vårt spel. Vi gör våra misstag, men vi gör de på rätt ställen jämfört med förra året, sa Johan Hellström.

På söndag väntar nästa uppgift för SIK när de beger sig till Värmland för match mot serietrean Grums.

– Det kommer bli en tuff batalj men Grums är ganska välscoutade av oss och vi tror vi har koll på vad vi ger oss in i, avslutade en nöjd Johan Hellström.