Boden straffade Kalix i Norrbottensderbyt

En tät drabbning i Norrbottensderbyt mellan Kalix och Boden inför 1204 åskådare i Part arena. Från första nedsläpp såg man Kalix skulle sälja sig dyrt. Hemmaspelarna stod upp riktigt bra och checkade fast Bodenbackarna och skapar tryck i Bodensonen. Även när Boden fick chans att spela powerplay spelade hemmalaget riktigt bra samtidigt som Gustav Griborn i målet var säkerheten själv. Kalix tog välförtjänt ledningen efter 5.58 när William Fellgård styr in ett skott från Caleb Eefting. Efter 1-0 målet fortsätter hemmalaget att ösa på. Även Boden har en bra målvakt, Clas Endre som gör ett flertal räddningar när 2-0 hänger i luften. Vi går till pausvila med hemmaledning 1-0 som kändes lite i underkant.  I början av andra får Boden chansen i powerplay efter att en Bodenspelare ramlat väldigt enkelt när Marcus Nilsson tittade på honom. Kalix spelar riktigt bra även i detta boxplay. Efter 8.18 kvitterar Boden när Max Pålholm snyggt styr in ett skott från blå. Efter kvitteringen jämnar spelet ut sig och Boden skapar ett flertal farliga lägen. Tack vare Gustav Griborns storspel i Kalixkassen går vi till pausvila med ställningen 1-1. Direkt i inledningen av tredje perioden får hemmalaget chansen att spela powerplay. Caleb Eefting sätter 2-1, ett mycket vackert hockeymål framspelad av William Juntto och Anton Schou. Boden vaskar fram flertal bra lägen men Griborn står ivägen. I en kontring visar William Fellgård igen sin snabbhet och vinner pucken och spelar fram till Edwin Ekström som rundar Endré i Bodenmålet och gör sitt första mål i Kalixdressen. Efter detta gör Boden en grym forcering och skapar ett massivt tryck i Kalixzonen. Forceringen ger resultat och efter 9.20 sätter planens gigant Tommy Wargh   3-2. Boden fortsätter att skapa tryck och efter 13.10 får Boden powerplay efter en puck out. Boden behöver endast 19 sekunder för att kvittera och mål av Johan Ceder. Efter kvitteringen spelar hemmalaget upp sig och skapar ett flertal lägen men ingen utdelning. 3-3 efter full tid, i förlängningen är det hemmalaget som skapar flest chanser. I slutsekunderna gör Filip Lindbäck en snygg dragning som är ytterst nära att leta sig in bakom Endré. Matchen avgörs på straffar där Boden visar klass och Tommy Wargh sätter den avgörande straffen. Kan sammanfattas som en mycket underhållande match helt i publikens smak. Nu väntar en ny hemmamatch på söndag när Östersunds IK gästar Part arena.