Skövdes förlustsvit växer – tredje raka torsken

Skövde IK åkte ned till de småländska skogarna under söndagen för att ta sig an topplaget Nybro Vikings IF och det blev en jämn hård match mellan två lag som verkligen ville spela ishockey. Matchen bjöd på en hel del och det syntes tydligt att det fanns kvaliteter i båda lagen.

Matchen inleddes i ett skyhögt tempo och chanserna avlöste varandra under de första minuterna.

SIK fick ett läge redan efter en halvminut när Max Kardevall stoppade en puck på mittlinjen, tog sig in i anfallszon och avlossade bössan. Men Robin Johansson i hemmamålet höll tätt den gången.

Det var dock hemmalaget som utnyttjade tempot bäst.

För efter dryga två minuter fick de en trippelchans men då var det Hugo Fagerblom som stod för ett par svettiga räddningar.

De fick ytterligare ett par farliga chanser efter knappt sju minuter och hade bland annat öppet mål men Fagerblom lyckades på något mirakulöst sätt freda sitt mål på nytt.

Men efter knappt tio minuter gick SIK bort sig i anfallszon. Det friställde Alex Ek och han var sylvass när han la över pucken på backhand och hittade en lucka mellan Fagerbloms plockhandske och benskydd.

Det tog 50 sekunder, sedan hade Viktor Lennartsson ökat på till 2-0. Återigen på ett friläge efter att SIK tappat puck mellan blå och röd.

Men SIK kom tillbaka i matchen och avslutade perioden betydligt bättre än de inledde den.

Ett par halvchanser skapades av Oscar Forsmark, David Lundmark och Erik Dahné, problemet var bara att de kom alldeles för nära Johansson för att kunna lyfta in trissan i nätet.

Men till slut sprack Johanssons nolla.

Alexander Björklund visade sniperegenskaper efter att ha blivit friställd av Dennis Santesson och Henrik Thegel. Björklund fick pucken i höjd med Johanssons högra tekningscirkel och prickade den sjunde maskan, strax under ribban och det gamla talesättet, kryssen är alltid lediga stämde ganska bra för det var precis där Björklund placerade sitt skott.

– Vändningen i sig är bra men vi har en dipp första tio som gör att de kan ta tillvara på två mållägen, de skapar en del där första tio men det gör i och för sig vi också. Sen tycker jag att båda lagen hittar rätt i sitt spel efter tio minuter, det syns att det finns struktur hos båda lagen, det finns ett spel hos bägge lagen, sa Johan Hellström.

Snabb kvittering

Den andra perioden hann knappt börja innan SIK visat att de minsann inte tänkte ge sig på förhand.

Skövde fick rejält tryck mot Nybros kasse under inledningen och efter en minut och 16 sekunder var det kvitterat i Liljas Arena.

Alexander Henriksson fick ett fint inspel från Jesper Emanuelsson, sköt ett skott som Johansson räddade och petade sedan in sin egen retur.

Det var Skövde som var det bättre laget i inledningen av perioden och Nybro fick göra allt de kunde för att undvika ett underläge.

– Jag tycker att vi spelar bättre än dem stora delar av matchen, vi är definitivt med och att något lag skulle vinna med uddamålet förstod man, även om man inte visste vilket av lagen, sa Johan Hellström.

Men desto längre perioden gick desto jämnare blev spelet.

Båda lagen slet hårt för att vinna närkamperna och få fördelar i spelet men det var Nybro som hade marginalerna med sig.

För i numerärt överläge lyckades de ta ledningen på nytt när Alex Ek fick stå omarkerad och mata in ett direktskott i Fagerbloms plockhandskkryss. Från undertecknads sida såg det ut som ett skott Fagerblom vanligtvis räddar men inte den gången.

Med tre minuter kvar av perioden åkte Skövde dessutom på en tung skada. Anton Brandhammar tvingades kliva av efter en ful satsning mot knät och Brandhammar kunde inte stödja på sitt ben när han lämnade isen i rejäl smärta.

– Jag tycker vi skapar tillräckligt mycket lägen för att hänga dit några fler mål men rent spelmässigt har jag inte mycket att klaga på denna matchen. Vi spelar ganska bra och får långa och fina anfall men vi måste vara hetare i heta sektorn och nypa dit fler puckar, ansåg Johan Hellström.

Hård kamp i tredje

I den sista akten var det gästerna som försökte få till ett rejält tryck mot Nybro och fick ned Nybro i egen försvarszon gång efter annan inledningsvis.

Alexander Henriksson fick mer eller mindre fri gata in i slottet efter knappt två minuter på en passning från Jesper Emanuelsson men Robin Johansson stod för en svettig parad.

Den tredje akten bjöd på bra hockey och hård kamp mellan lagen och det var en sevärd hockeymatch.

Närkampsspelet blev intensivare ju längre matchen gick och domartrion fick konversera med de båda lagkaptenerna vid flera tillfällen.

SIK fick spela sitt första powerplay i matchen efter drygt fem minuter men då hade de svårt att skapa något ordentligt. Nybro stod upp bra och gjorde det svårt för Skövde.

De checkade högt och såg till att hålla sina motståndare på rätt sida.

SIK gjorde vad de kunde men Nybros försvarsmur stod pall och höll undan. I slutet tog Skövde sin timeout och plockade även ut Hugo Fagerblom för en extra utespelare men skotten gick antingen över, utanför eller via målvakten Robin Johansson.

Därmed förlorade Skövde för tredje matchen i rad och nu vill det till att ladda om inför en riktig sexpoängsmatch när sponsorerna bjuder på inträdet under matchen mot Grums på onsdag.

– Vi möter Nybro borta och de är inte bättre än oss, ett oavgjort resultat hade varit rättvist sett till hur spelet såg ut. Det är en bra hockeymatch det är det, jämfört med hur vi haft det så tycker jag vi börjar studsa tillbaka, hitta rätt, jobbar noggrannare, sen finns det fortfarande saker som kan bli bättre om man ska gå vinnande ur såna här matcher men det är en sur förlust, avslutade Johan Hellström.