Östersunds IK – inför Playoff match 2 mot Kiruna AIF

Efter att Kiruna AIF gått segrande ur den första matchen är det nu dags för match nummer två och den spelas under fredagskvällen i Östersund Arena.
Den senaste matchen var av spelmässigt jämn karaktär men där ÖIK stod för dom hetare målchanserna men tyvärr ville inte pucken in den aftonen. Nu är det nya förutsättningar som gäller och hemmalaget måste ta en seger för att hålla matchserien vid liv och där en avgörande match tre kan spelas under lördagen. Scenariot har man varit med om förut och laget är väl förberedda på att ta sig an uppgiften.

Motståndarna AIF har en lång och gedigen hockeyhistoria bakom sig och har under sina glansdagar fostrad många fantastiska hockeyspelare laget har gjort en resa från Division 3 till Hockeyettan inom loppet av bara ett par år sedan återstarten och är nu inne på sin andra säsong i Hockeyettan.

Laget tränas för tredje året i rad av rutinerade skåningen Christer Dreberg. Till denna säsong har man valt att satsa hårt för att nå Allettan vilket lag inte lyckades med och istället tog stadskollegan Kiruna IF den sista åtrovärda platsen och AIF fick inrikta sig på spel i Hockeyettans Norras fortsättningsserie där laget gjort stor succé när man vann serien och kommer således med starkt självförtroende inför kvällens möte.

AIF har till denna säsong hela fyra stycken importer i laget där backen Mikko Kumin och målvakten Dominik Salama plockats in från grannlandet Finland medans Cheyne Matheson och Kyle Brothers har hämtats in från Kanada för att spetsa till laget.

Håll ögonen på:

Jacob Hansson Geidon – Spelskicklig forward fostrad i plantskolan Jonstorp. Jacob har producerat mest poäng i Kiruna AIF denna säsong. En giftig spelare med näsa för mål som ÖIK får se upp med ikväll.

Poängtoppen Kiruna AIF

  1. Jacob Hansson Geidon 30 GP 22 mål 22 assist
  2. Viktor Mikko 30 GP 10 mål 24 assist
  3. Cheyne Matheson 26 GP 20 mål 13 assist

Läget i ÖIK inför matchen:

Alfons Malmström är fortsatt borta på grund av den skada han ådrog sig mot Kiruna IF för drygt 2 veckor sedan. Åter i truppen är Petter Runesson och man har 7 backar och 15 forwards till sitt förfogande inför matchen mot Kiruna AIF.

Poängtoppen ÖIK

  1. Pontus Wernersson Libäck 34 GP 12 mål 18 assist
  2. Linus Wernersson Libäck 33 GP 13 mål 14 assist
  3. David Westlund 27 GP 3 mål 16 assist

https://youtu.be/bTaqcV7gMKI

Östersund ställer upp med följande laguppställning

Målvakter:

Carl Hjälm – Robin Christoffersson

Backar:

August Hansson, Erik Näslund, Niklas Nilsson, Petter Runesson, Ludvig Carlsson, David Westlund, Anton Schou,

Forwards:

Erik Rainersson, Ludvig Tallqvist, Daniel Magnusson, Pontus Wernersson Libäck, Linus Wernersson Libäck, Tony Söderman, Justin MacDonald, Elias Bjuhr, Axel Olsson, Jesper Schiöler, Simon Lövgren, Marcus Fornell, Marwin Ingmarsson, Emil Pettersson, Anton Grenholm.

Nedsläpp 19.00 i Östersund Arena

Klicka här för att komma till webbsändningen av kvällens match

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK