Vinst efter målfest på Lindehov!

Lindlöven besegrade Malung på hemmaplan med 7-3 efter en målrik tillställning på Lindehov.

Lindlöven var de som startade matchen absolut bäst. Efter endast 89 sekunder kunde det inlånade nyförvärvet Åke Stakkestad sätta in 1-0 bakom Malungs målvakt.
Efter det tidiga målet tog dock kreativiteten slut, både för hemma och bortalaget och perioden slutade 1-0.

Period nummer två började tufft för hemmalaget då Malung genom Oscar Berghult spelade Carl-Axel Brasken till ett friläge som sätter den snyggt i hörnet bakom Frykholm.
Det skulle dock inte ta lång tid innan Maxim Semjonovs kunde slå in en retur från Elias Lindgrens backskott.
Drygt två minuter efter Lindlövens ledning kommer återigen ett fri

läge efter en dumpning från egen zon från Malungs sida. Oscar Berghult får av ett hårt slagskott som ramlar ner bakom Lindlövens målvakt och 2-2 var ett faktum.
Hemmalaget kunde dock återta ledningen med 5 minuter kvar av perioden. David Bergs låga skott mot mål som Max Lalander snyggt kunde styra in bakom Malungs Isac Ohlsson.

Tredje perioden skulle däremot bli en målrik historia.
Det skulle ta drygt sju minuter in i tredje perioden för samme Max Lalander att peta sig fri för att slå in en puck i nättaket och utöka ledningen till 4-2.  Strax efter drar Lindlöven på sig ytterligare en utvisning som resulterade i att Elias Lindgren rensar från egen zon och pucken på något märkligt sätt studsar på högkant och in i mål och Ohlsson står chanslös vid sidan av målet.
Malung lyckas nästan direkt efter sätta 5-3 efter ett bra placerat skott i ”gubbhörnet” av Carl-Axel Brasken.
Där tar dock Malungs produktivitet slut och Lindlöven kan sätta 6-3  av Kovalonok efter ett fenomenalt bra powerplay som spelades fram av kedjekamraterna Lalander och Semjonovs
Max Lalander får även sätta dit slutsiffran 7-3 i slutminuterna och noterades därmed med ett hattrick.

På fredag är det derbymöte mot Kumla borta och på söndag kommer Borlänge på besök till Lindehov.