Tung förlust för BHF i hemmamötet med Skövde

Ikväll så skulle BHF spela grundseriens sista hemmamatch när man gästades av Skövde i Borlänge ishall. Senast lagen möttes vann Skövde med 2-0 så det var ett revanschsugen BHF som kom till spel med vetskapen att seger skulle innebära att man dessutom var klara för AllEttan.

Och BHF var nära att redan efter par sekunder ta ledningen då Jacob Thor framspelades efter att Skövde misslyckats med en passning men Thor lyckades inte överlista Robin Wallin i gästernas mål. BHF fortsatte i ett rasande tempo och skapade flera heta målchanser i inledningen. Närmast var backen Marcus Björk som fick se sin puck ta i överliggaren.

8.15 in perioden kom matchens första utvisning då Skövdes Dahné fick besöka botbänken men bra boxplay från gästerna.

BHF som flera gånger under matchen spelade med en säkerhetsrisk genom att passa in pucken framför egna målet för att sedan skapa ett anfallsspel straffade sig knappt 13 minuter in i den första perioden när man misslyckades med ett sådant uppspel och Erik Möller fick pucken serverad och satte 0-1 bakom Victor Eriksson i BHFs mål.

Målet stod sig perioden ut trots att BHF skapade mycket mot gästernas Robin Wallin som nu hade hållt nollan 4 perioder mot BHF.

8.31 in i mittakten åkte BHF på en utvisning och i det efterföljande powerplayet med en avvaktande utvisning dessutom ökade gästerna på sin ledning till 0-2 när Jonathan Ström styrde in Adam Fihlanders passning som ställde Eriksson.

BHF var inte lika överlägsna denna period utan Skövde stack flera gånger upp med ett eget spel och försöka överlista Eriksson ytterligare en gång. I de sista sekunderna av perioden kom Alexander Henriksson i ett läge men träffade Erikssons högra stolpe.

Ytterligare en period utan mål på Skövde alltså för BHF som satte högsta fart i slutakten.

Det tog 1.58 och sen hade man äntligen fått hål på Skövde. I numerärt överläge tog Dennis Finn Olsson tag i taktpinnen själv, snurrade runt 2 motståndare innan han skickade in 1-2 reduceringen bakom Wallin som därmed hade sin nolla spräckt. I ett numerärt överläge minuterna därpå så kom också kvitteringen. Mikael Hansson skickade iväg ett snabbt handledsskott mot bortre stolpen som letade sig in och BHF var ikapp.

BHF gick verkligen för segern nu och hade bud på flera mål samtidigt som Skövde såg allt mer slitna ut. Då kom ett fint uppspel från gästerna och Alexander Henriksson avslutade det hela genom att återge Skövde ledningen när han hittade nätet efter 14.23 in i den sista perioden. 2 minuter senare satte samme Henriksson 2-4 och ridå ner för BHF som omgående tog en time-out och samtidigt plockade ut målvakten Victor Eriksson för att spela 6 mot 5. Man fick kontakt direkt när Dennis Finn Olsson på nytt snurrade med pucken i anfallszonen och skickade in 3-4 i bortre krysset med 2.40 kvar att spela.

BHF kom också med en sista anstormning men lyckades inte få dit någon kvittering trots chanser mot Wallin och Skövde kunde reda ut stormen och sno med sig alla 3 poängen.

skott totalt 45-28 (16-10, 12-8, 17-10)

utvisningar BHF 4×2 Skövde 7×2

domare David Laksola

BOR – SKÖ  (3-4) (swehockey.se)

En riktigt bra hockeymatch mellan 2 bra lag. BHF spelade med frenesi och skapade absolut tillräckligt med chanser för att vinna denna match men Skövde var ruskigt effektiva när chansen gavs eller hittades och kryddat med ett bra målvaktsspel så fick man med sig alla 3 poängen. En underhållande match där BHF åtminstone var värda 1 poäng men där Skövde gjorde det bra och tog stora kliv mot AllEttan.

Detta var alltså BHFs sista hemmamatch under grundserien och nu återstår bara 2 omgångar där Linden och Dalen står för motståndet söndag och onsdag. BHF ligger just nu på 3e plats i tabellen men den är haltande och man ska inte helt och hållet räkna in topp 5 platsen trots att mycket talar för att man når den. Dessutom vann Köping och Forshaga sina matcher ikväll och det är dem lagen som i dagsläget ligger under strecket som har chans att gå förbi BHF i tabellen.