Stabile ”Ludde” trivs i sin nya hemstad

Jättehärligt”, ”skitbra”, skitmysigt”.

Ludvig Christoffersson stortrivs i sin nya miljö längst upp i norr.

Och det märktes i derbyt. Målvakten spikade igen.

– När en målvakt håller nollan i en match beror på det inte bara på målvakten utan snarare på att laget spelar hundraprocentigt, säger han.

 

Ikväll 19.00: Kiruna IF – Kiruna AIF

Matchsponsor: Boxen Kiruna

 

Det är dags för det andra derbyt på tre dagar. Innan vi går vidare med vad ”Ludde” och jag pratade om tar vi senaste nytt från KIF-lägret inför kvällens match.

Kristian Eriksson ådrog sig en hjärnskakning i tisdagens match efter att olyckligt ha krockat med en AIF-spelare.

Vid lunchtid i onsdags meddelande han att han fått komma hem från sjukhuset och att han mådde bra efter omständigheterna.

KIF-backen tackade för alla lyckoönskningar han fått och skrev att han skulle heja fram laget till tre nya poäng i dagens match.

Den missar han så klart.

Istället kommer Willy Halmkrona in för att stärka upp backsidan. En annan ändring är att Hampus Hagström missar matchen, uppger Kim Sunna.

Ingen publik tillåts i Lombia Arena ikväll. Men KIF-fansen kraftsamlar i Swish-appen för att hjälpa sin förening, precis som AIF-arna gjorde inför tisdagens match.

AIF fick ihop imponerande 360 soffbiljetter som gav ett välbehövligt tillskott till kassan. Nu hoppas KIF-arna att man slår den siffran.

Efter den första dagen hade drygt 150 bidrag kommit in. Kampen går så klart vidare under matchdagen.

 

KÖP EN STÖDBILJETT TILL HEMMADERBYT!

SWISHA 100 KRONOR TILL 123 601 38 41

 

Nu till nästa avsnitt av vad jag kallar ”Inflyttade KIF-spelare som hyllar föreningen och staden Kiruna”.

Dagens ”gäst” är Ludvig Christoffersson.

Hemsidan når honom i bilen på väg hem efter ännu en dag på sitt nya jobb, som han trivs på. Han trivs i största allmänhet i sin nya hemstad.

– Det är toppen. Jättebra. Alla i laget är jättehärliga. När jag kom hit i somras har allt tagit emot mig skitbra, spelare som ledare. Staden är jättemysig även om man inte har kunnat ta del av den fullt ut på grund av coronan. Men det jag har sett hittills är skitmysigt. Jag spelade i Stockholm förra säsongen (i Segeltorp) och det är ju som natt och dag och jag föredrar Kiruna alla dagar i veckan. Man slipper stressen. Jag gillar att ha lugn och ro runt omkring mig, säger den 21-årige Älvsbykillen.

 

Att han trivs i KIF-tröjan på isen har märkts. Ludvig Christoffersson har varit ett stort utropstecken med sin trygga uppsyn i buren.

Kiruna har vunnit åtta av de nio matcherna som han har stått den här säsongen.

Ett grymt facit.

– Det är ett ganska galet faktiskt. Det har känts bra när jag har fått spela och även om inte laget har gjort hundraprocentiga insatser, som mot Lejon hemma, har vi hittat vägar att vinna. En jätteskön känsla.

En av de åtta segrarna var ju i tisdags när KIF inte bara slog AIF utan även höll nollan. Det var ”Luddes” andra nolla den här säsongen. Han stod även när Sundsvall besegrades med 8-0 i vintras.

Så här upplevde han derbyt.

– Jag tycker att vi var det bättre laget under hela matchen och var stabila över 60 minuter utan att ge dem något. Jag tycker inte att de hade så många farliga lägen.

Jag har skrivit om dig och de som gjorde poängen mot AIF, men vi får inte glömma bort backarna eller hur?

– Absolut inte! De var hundraprocentiga. När en målvakt håller nollan i en match beror på det inte bara på målvakten utan snarare på att laget spelar hundraprocentigt.

Du får det att låta som om jag hade kunnat stå i mål då.

– Ja men det är nästan så!

Du har inte sett mig på ett par skridskor!

– Haha.

Det känns som att du håller på att bli en Kirunakille. Din dialekt är hälften Kirunamål och hälften Älvsbymål.

– Haha, är det så? Jag vet inte, jag kanske har snappat upp ett och annat här.

Nej, nu när det kom på tal så pratar du med en bredare Älvsbyndialekt plötsligt.

– Så kan det vara, det är inget jag har tänkt på.

Skämt å sido. Det gäller att ladda om rejält inför torsdagens match.

– Absolut! Det kommer att krävas en minst lika bra insats från vår sida om vi ska ta tre poäng igen. Och det måste vi göra om vi ska ha en chans på allettanplatsen. Det måste ju vara vårt mål så länge chansen finns, säger Ludvig Christoffersson.

19.00 släpps pucken i Lombia. Många hade så klart velat vara på plats. Men vi får nöja oss med hjältarna på KIF-TV som levererar som vanligt.
Ni hittar länken här!

 

Mattias Heikki