Tomten kom med ännu en julklapp till KIF-fansen.

Men vi väntar inte till julafton för att öppna den.

Ni får den här och nu.

Kim Sunna har förlängt kontraktet – med ytterligare två år.

– Jag är peppad att jobba vidare och bygga långsiktigt, säger han.

 

Ja, jultomten Henrik Törmä levererar en hård klapp till. Tränarbiten är så klart en mycket viktig pusselbit att ha på plats.

– Att ha kontinuitet i organisationen och på ledarsidan är en grund för att kunna jobba vidare på en inslagen linje men också börja höja blicken och se vart vi ska ta oss på lite längre sikt. G. D. V (goda dagliga vanor) är viktigt på daglig basis men jag är övertygad om att det också är det som kommer göra oss framgångsrika över tid, säger KIF:s sportchef innan han hyllar Kim Sunnas arbete den här förta tiden som A-lagstränare:

– Kim har efter den korta tid han lett laget redan nu visat att han är en kompetent matchcoach, istränare och en omtyckt ledare.

 

Förra veckan kunde ni läsa om hur succémålvakten Ludvig Christoffersson valt att förlänga med KIF i två år till.

Här kommer nästa besked som intygar att KIF inte bara fokuserar på den här säsongen, utan blickar framåt också.

Hemsidan fick tag på Kim Sunna under tisdagen när han befann sig ute i skidspåret.

KIF-tränaren är en riktig skidentusiast som tar ett långt och tufft skidpass så fort han får chansen!

Faktakoll: Felaktigt påstående. Enligt Kim själv var just det här passet ”andra på 15 år”.

Men han kämpade sig runt spåret och svarade på sajtens frågor efteråt.

– Hur det känns att förlänga? Jävligt bra! Det är kul att föreningen vill skriva kontrakt redan nu. Det boostar upp mig och jag blir peppad att jobba vidare och bygga långsiktigt.

Kirunagrabben Sunna tog över efter Sergei Joukov inför bortamatchen mot Piteå i vintras. Sunna har styrt KIF-skutan i 15 matcher. Hans facit är åtta segrar och sju förluster. Av de åtta segrarna har fem kommit på de sista fem matcherna av grundserien.

– Laget har en uppåtgående trend. Vi gjorde våra bästa matcher under avslutningen av serien. Till en början handlar det mycket om att få alla att tro på det och dra åt samma håll och att sprida energi och glädje i gruppen. Sedan kan man börja pilla mer och mer i spelet. Jag tycker att laget har svarat bra och att vi blir bättre och bättre. För mig personligen kändes det hektiskt i början men man börjar komma in i det mer och mer. Nu känner man sig tryggare i det man ska göra, summerar Sunna sin första tid som A-lagstränare.

KIF-truppen har ledigt under hela den här veckan. Måndag 28 december drar man igång träningen igen för att förbereda sig inför fortsättningsserien.

Seger i den och play off väntar senare i vinter.

Vad önskar du dig i julklapp, Kim?

– Hehe i julklapp? Att alla spelare kommer tillbaka efter julledigheten friska och hela så att vi kan köra direkt med laddade batterier.

Ja, men det måste du ju svara eftersom hemsidan frågar, men förutom det?

– Då önskar jag mig ett par längre skidstavar, de har var lite för korta.

Tomten (den riktige alltså och inte Henrik Törmä) läser med största sannolikhet KIF:s sajt, så A-lagstränaren har goda chanser att få vad han önskar i paketet till jul.

Med tanke på önskningen så verkar det som att Kim Sunna satsar på att bli mer aktiv i skidspåret den kommande tiden.

Och fortsatt aktiv i KIF:s bås också för den delen.

I minst ytterligare två år till.

 

Mattias Heikki