Seger i toppmötet mot IF Troja/Ljungby

Ett defensivt skickligt HC Dalen lyckades under onsdagskvällen vinna toppmötet mot IF Troja/Ljungby med 5-2. Foto: Marcus Vilson

Toppmöte mellan HC Dalen och IF Troja/Ljungby väntade i Smedjehov under onsdagskvällen. Två lag med varsin seger i ryggsäcken Troja/Ljungby mot Karlskrona (2-1) och Visby/Roma mot HC Dalen (1-6). Högt tempo redan från början där gästande Troja/Ljungby genom ett slarvigt spel av Dalen i mittzon skapade sig ett friläge och tog ledningen i matchen. Det skulle dock inte ta lång tid innan Adam Hirsch i en kampsituation framför Trojas mål kvitterade till 1-1. Efter detta tog Dalen ett övertag i matchen där Nils Gunnarsson gav hemmalaget ledningen till 2-1, ett resultat som stod sig efter tjugo spelade minuter.

Andra perioden hann knappt börja innan Dalen genom Martin Thörnberg pricksköt in Dalens ledning till 3-1 i spel fyra mot fyra. Minutrarna senare reducerade Troja/Ljungby till 3-2 genom ett fint skott från blålinjen. Hemmalaget drog likt i första perioden på sig utvisningar som gav gästerna möjlighet att jobba sig tillbaka in i matchen, men hemmalagets defensiv var stark och lyckades hålla ifrån och inte ge gästerna några skarpa lägen. IF Troja/Ljungby satte hårt tryck på HC Dalen i andra perioden men ett defensivt skickligt Dalen lyckades hålla undan till 3-2 efter två spelade perioder.

Sista perioden likande till största delen den första med mängder av målchanser åt båda hållen men det var hemmalaget genom Henrik Neubauer som drog det längsta strået och utökade ledningen till 4-2 efter sju spelade minuter. Bortalaget tog i slutet av matchen ut målvakten i jakten på en reducering där istället Karl Smedberg punkterade matchen till 5-2 och Dalen lyckades vinna toppmötet mot IF Troja/Ljungby.

HC Dalen 5-2 IF Troja/Ljungby  (2–1, 1–1, 2–0)