Horrsell matchvinnare i Enköpings vändning

Med sitt första mål i Enköpingströjan säkrade Oliver Horrsell segern borta mot Hudiksvalls HC.

Enköpings SK svarade för en riktig moralseger borta mot HHC i den andra omgången av Allettan. Det satt dock riktigt hårt inne och burväktare Pontus Hagman fick jobba mellan stolparna.

Trots storspel av Hagman så var det ändå underläge 0-2 med sekunder kvar att spela av mellanakten. Då klev Daniel Andersson fram och gjorde ett mycket viktig mål när han ser till att reducera till 1-2.

– Helt ok första period. Andra perioden var inte alls bra från vår sida. Vi håller oss kvar i matchen tack vare riktigt bra målvaktsspel av Pontus Hagman och att laget, trots att det inte riktigt stämde då, ändå fortsätter att jobba och aldrig viker ner oss, berättar ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

 

Kvittering med sju sekunder kvar

ESK fick ett bra energipåslag av reduceringen och jämnar också ut spelet i den tredje perioden. Efter hårt och bra jobb skulle det ge utdelning.

Precis som i första omgången hemma mot Hanviken så tar Fagerlund en timeout i slutskedet, tar ut Hagman för en extraspelare och då rakar Andersson in sitt andra och lagets andra mål i matchen när han kvitterar till 2-2 med 7 sekunder kvar av ordinarie matchtid.

Match gick till övertid och där kliver han fram! Horrsell avgör i spel tre mot tre när han målar första gången i ESK tröjan och skickar in 2-3 bakom hemmakeepern Andreas Bosson.

 

”En riktig moralseger”

– I tredje vaskar vi om lite i kedjorna och jag tycker att vi får lite mer energi och till slut lyckas vi gå till en kvittering med sju sekunder kvar. En kvittering som laget lyfter lite extra av vilket resulterar i att vi också avgör i övertidsspelet. En riktig moralseger, avslutar Fagerlund.

Idag spelar ESK borta mot Östersunds IK som så här långt är obesegrade.

Text & bild: Lokalsport.nu

 

Se höjdpunkter från matchen här >>

 

Hudiksvalls HC – ESK Hockey 2-3 (1-0,1-1,0-1,0-1)

Skott: 40-15 (10-7,24-3,6-4,0-1)

Period 1: 1-0 (18:14) Adam Byström Johansson.
Period 2: 2-0 (32:18) Jesper Wiberg, 2-1 (38:20) Daniel Andersson.
Period 3: 2-2 (59:53) Daniel Andersson.
Period 4: 2-3 (62:26) Oliver Horrsell.
PIM: 6 (4:0:2:0) – 6 (2:2:2:0)


Pontus Hagmans storspel bidrog starkt till ESK:s vändning till seger.

 


Lagets poängkung, Daniel Andersson, gjorde båda ESK:s mål under ordinarie tid.