Vinst hemma mot Nyköping på straffar

Strömsbro hade allt i egna händer inför den tredje perioden men matchen fick till slut avgöras där Strömsbro var det lag som drog det längsta strået. Johan Eriksson la den avgörande straffen till 4-3.

Nyköping var det första laget att spräcka målnollan när man tog ledningen i numerärt överläge genom Albin Ivarsson Hamberg. Strömsbro kvitterade till 1-1 cirka tio minuter senare när Max Pålholm skickade iväg ett hårt skott, också det målet kom i powerplay.

I den andra perioden drog Strömsbro ifrån till 3-1 och såg ut att ha matchen i egna händer. Martin Naenfeldt gav hemmalaget ledningen med 2-1 efter att han och Viktor Ehn kommit två mot en. 3-1-målet kom i numerärt överläge efter att Johan Eriksson blivit neddragen framför mål och fått med sig en utvisning. Adam Matsson räddade ett friläge och hindrade Nyköping från en reducering.

Men reduceringsmålet skulle ända komma, och det bara 33 sekunder in i den tredje perioden. Nyköping spelade piggt och kunde också kvittera till 3-3 efter att man spelat fem mot fyra. Målet kom dock när Strömsbro blivit fulltaliga. 3-3 var ett resultat som stod sig efter tre perioder och förlängning väntade. Men det blev inga mål i förlängningen trots att båda lagen fick chansen i numerärt överläge. Matchen fick då avgöras på straffar och där var Johan Eriksson ensam om att sätta sin straff. Strömsbro vann med 4-3 och tog två av tre poäng.

Strömsbro IF – Nyköpings SK 4-3 (1-1, 2-0, 0-2, 0-0, 1-0)
Skott: 33-29 (11-5, 11-8, 6-14, 4-2, 1-0)
Utv: 10-8 (4-2, 0-2, 4-0, 2-4, 0-0)

0-1 (04:05) Albin Ivarsson Hamberg (Robin Axbom, John Moberg) PP1
1-1 (14.14) Max Pålholm (Lucas Gustavsson, Martin Naenfeldt) PP1
2-1 (26:25) Martin Naenfeldt (Viktor Ehn, Max Pålholm)
3-1 (32:33) Gabriel Deutsch (Max Pålholm, Erik Broman) PP1
3-2 (40:33) Christian Axelsson (Eric Backman, Martin Tyllander)