Godkänd start på Allettan – men det finns mer att hämta

Efter att ha spelat en hemmamatch och en road trip till Norrbotten för två matcher på bortais har laget mött tre av lagen från den norra serien i årets Allettan Norra.

Först ut var det Östersund som besökte Forshaga och efter en fartfylld förstaperiod och 0-2 i baken började hemmalaget bli varma i kläderna och tog allt eftersom över matchen. Man lyckas reducera jämtlänningarnas ledning, men närmare än så kom man inte Östersund som slutade på en andraplats i den norra grundserien.

I fredags var det dags för en norrlandsutflykt där planen var att möta seriesegrarna Boden på lördagen och tabellfemman Kalix på söndagen, men Boden hade fått in corona i truppen så spelschemat lades snabbt om och det blev att möta Kalix på lördagen och Piteå på söndagen istället. Matchen mot Kalix startade bra för laget och man hade ett stort spelövertag, men fick inte så bra utdelning på sina chans

er. Det kändes som om man hade bra koll på matchen med en tvåmålsledning inför den avslutande perioden, men på en händelserik spelminut var ställningen 2-2 och matchutgången kändes plötsligt oviss. Laget ryckte upp sig och två minuter senare hade man återtagit ledningen och när hemmalaget tog ut målvakten för att jaga ytterligare en kvittering punkterade man matchen och fastställde slutresultatet till 2-4 och Forshaga plockade hem sina första poäng och sin första vinst i Allettan!

Efter ytterligare en hotellnatt i Luleå bar det iväg till Piteå på söndagen för en match med start redan vid 12:30. Piteå slutade på en fjärdeplats i grundserien och hade dagen innan förlorat sin bortamatch mot Teg med 5-2. Matchen påminde till en början om matchen mot Kalix och laget tog också ledningen i matchen. Efter målet åt sig däremot Pitepaltarna in i matchen och både kvitterade och tog ledningen. Ett frustrerat bortalag ådrog sig alltför många onödiga utvisningar, men som tur var storspelade Forsberg i målet och snuvade hemmalaget på många mer eller mindre givna mål. Med mindre än tre minuter kvar på matchklockan lyckas man dock få in en kvittering och matchen går till förlängning. I förlängningen fanns det målchanser åt båda håll, men det var Piteå som avgjorde och plockade hem extrapoängen.

Ska man försöka sig på att summera starten på äventyret i Allettan så har man helt klart gjort en godkänd insats och både spelat bra och fått med sig fyra av nio möjliga poäng. Samtidigt känner jag att med lite mer medstuds hade poängsumman kunnat vara uppe i det dubbla. Man har i alla fall visat att man har i Allettan att göra och att man har många fler poäng att hämta.

Text: Kim Jemail