Makalös vändning när Dalen besegrade Vimmerby

HC Dalen vann matchen borta mot Vimmerby HC med 2-4 efter en makalös vändning i matchens sista 90 sekunder. Foto: Marcus Vilson

Efter förlusten mot Nybro senast så reste HC Dalen till Vimmerby för att försöka studsa tillbaka på segertåget. Tidigare under dagen så presenterade klubben Jacob Grönhagen som nyförvärv då bland annat Karl Smedberg tvingas till en tids vila efter oturligt nog träffats av en puck i ansiktet. Första perioden bestod till största del av spel mot ett mål där hemmalaget rättvist tog ledningen med 1-0 efter tre spelade minuter. Dalen spelade svårt och lite naivt och hade svårt att ta sig ut ur defensiv och in i offensiv zon och man ska vara glad över att Oscar Malm var på spelhumör annars hade det kunnat stå både två eller tre noll. Men 1-0 stod sig perioden ut och det var först efter 18.30 på klockan som Dalen började gå att känna igen.

Till skillnad från den första perioden så var det Dalen som var det starkaste laget i inledningen av andra perioden och skapade sig flera farliga chanser framför Vimmerbys mål. Sen satte sig gästerna ett läge som man talat om inför matchen att inte göra, nämligen att dra på sig utvisningar. Man drog på sig inte mindre än tre utvisningar i rad varav den tredje blev extra kostsam då Vimmerby utökade ledningen till 2-0 vilket blev slutresultat i den andra perioden.

Dalen jagade reducering i den tredje perioden och i numerärt överläge så gav det utdelning då Martin Thörnberg visade upp sitt beryktade slagskott och smällde in 2-1 pucken uppe i det högra krysset. Efter det så blev det lite stiltje i matchen fram till klockan visade 58.28 då vaknade Dalen till på riktigt och med endast en och en halv minut kvar av matchen så stod laget för en helt makalös vändning till seger med 2-4. Kvitteringen stod Anton Johansson för som på något märkligt sätt lyckades skjuta in kvitteringen från nästan ingen vinkel alls. 20 sekunder senare vispade Johan Malmborg in pucken och laget var i ledningen för första gången i matchen. Men det var inte slut där 2-4 kom sen från Adam Hirsch och allt som krävdes var en och en halv minut för Dalen att studsa tillbaka på segerspåret.

Vimmerby HC 2-4 HC Dalen  (1–0, 1–0, 0–4)