BHF besegrade serieledarna

Efter premiärförlusten hemma mot Hudiksvall skulle BHF under förra helgen ha spelat sina 2 första bortamatcher då man skulle ta sig an Boden och Kalix. Men då covid-19 hos motståndarna satte stopp för BHFs resa så fick man vänta tills idag med att spela match igen då man tog sig an serieledarna Östersund på hemmaplan. Första matchen av 3 på hemmaplan denna vecka. Östersund med 13 raka segrar och 3 inledande segrar i AllEttan Norra mot BHF alltså som bara spelat 1 match såhär långt.

Matchen öppnades positivt från båda lagen som spelade härlig hockey med mycket närkamper, bra fart och känslor på isen.

BHF fick efter knappa 7 minuter matchens första numerära överläge. Då skapade man flertalet målchanser och till slut kunde Markus ”Pajen” Persson dundra in 1-0 från blålinjen och Pajens första mål i AllEttan.

En jämn första period där gästerna fick 2 heta chanser att kvittera i slutskedet av perioden men där Alexander Johansson fick komma ut stort i BHFs kasse.

Östersund fick i inledningen av den andra perioden bra tryck på BHF och fick också 2 raka utvisningar på Robin Höglund. Bra boxplay av BHF och när man klarat av det andra numerära underläget tog man också över initiativet i matchen. Det var därför inte helt ologiskt att BHF skulle dubbla sin ledning när Mikael Hansson med en riktigt vacker backhand skickade in 2-0 i bortre krysset.

I slutet av perioden fick man också spela 5 mot 4 men Carl Hjälm agerade då bra i målet.

Den tredje perioden blev i publikens smak (ja den publik som satt hemma och mös framför skärmarna i dessa tider)

Östersund tröck omgående ner BHF i egna zonen framförda av Lucas Sandström som såg ut att vilja vända på matchen.

Det var just Sandström som i powerplay kunde skicka in en retur bakom Johansson och gästerna fick kontakt direkt.

Man skapade ett rejält tryck ner mot BHF och kvitteringen hängde lite i luften.

Då började BHF spela smart. Lägga ner puckar mot mål för blockering. Få tekning i offensiv zon och samtidigt få lite stopp i spelet.

Gästerna fick sin stora chans att kvittera när man hittade en sidledspass men Alexander Johansson stod för en stor räddning.

Tiden rann iväg och till slut så var gästerna tvungna att plocka ut Hjälm och chansa med en sjätte utespelare. Det hjälpte dock inte och BHF kunde hålla sin 2-1 ledning tiden ut och säkra alla 3 poängen och första segern i AllEttan Norra. Efter slutsignalen utbröt lite tumult med några utvisningar som påföljd men det kunde rätt enkelt lugna ner sig.

Skott totalt 34-30 (12-8, 15-8, 7-14)

utvisningar BHF 7×2 ÖIK 6×2

domare Alexander Jidemo

BOR – ÖST  (2-1) (swehockey.se)

En underhållande hockeymatch mellan 2 bra lag där målvaktskampen mellan Hjälm och Johansson stack ut lite extra. BHF kunde därmed studsa tillbaka efter premiärförlusten mot Hudiksvall och knipa första segern. Nu väntar 2 nya hemmamatcher i helgen då man tar emot norrlandslagen Piteå och Teg.