Vikings segrade i sista matchen – Slutar tvåa i Kvalserien

Nybro Vikings besegrar Mariestad BoIS på bortais med 1-3 under fredagskvällen i Kvalseriens sista match.

I den första perioden är det ett fokuserat och stabilt bortalag. Nybro spelar väldigt tight och är skarpa när de är i offensiv zon. Hemmalaget är också spelsugna men det är Vikings som tar ledningen till 0-1 genom Otto Henell när spelet vänder från bortalagets defensiva zon. Några minuter därefter har Mariestad ett powerplay men bortalaget gör ett bra boxplay och håller hemmaspelarna borta från några större chanser. Kort efter att bortalaget är fulltaliga får de fast pucken i offensiv zon genom Fabian Ilestedt som till slut får fram pucken till Adam Persson som i sin tur kan hitta en fristående Oliver Nilsson som trycker dit 0-2. En jämn period där bortalaget är effektiva.

I mellanakten blir det mer böljande spel fram och tillbaka. Det chansas lite vid linjerna som leder till några spelvändningar åt båda hållen. Bortalaget har två powerplay i perioden men lyckas inte få in pucken i de lägena. Nybros Simon Hansson har också ett friläge som hemmamålvakten räddar. Periodens enda mål görs istället av hemmalaget efter en spelvändning till 1-2.

I den tredje perioden blir det återigen ett mer fokuserat spel och efter drygt halva perioden gör Fabian Ilestedt det viktiga 1-3 målet via en styrning. Nybro kan sedan spela av matchen på ett effektivt sätt och säkra tre poäng.

Nybro Vikings gjorde det som krävdes av laget inför matchen men även IF Troja/Ljungby klarade av att vinna sin match mot Hudiksvalls HC vilket betyder att de tar förstaplatsen i Kvalserien och är därmed klara för Hockeyallsvenskan 2021/2022. Stort Grattis!

För Nybro Vikings del väntar en ny säsong i Hockeyettan och nya tag mot nya framgångar! – TILLSAMMANS ÄR VI STARKA –

Mariestad BoIS – Nybro Vikings 1-3 (0–2, 1–0, 0–1)

Målen: 0-1 (05.38) Otto Henell, 0-2 (11.43) Oliver Nilsson (Adam Persson, Fabian Ilestedt), 1-2 (29.23) Jesper Lindén, 1-3 (48.20) Fabian Ilestedt (Jesper Mångs)

Domare: Filip Granrud.

Skott: 32–33 (12–12, 10-12, 10-9).